Afbeelding
A.Baggerman

Verbinden en sporten gaat ook prima samen in de Loop van Leidsche Rijn

Sport

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 4 juni vindt De Loop van Leidsche Rijn plaats. 

De Loop van Leidsche Rijn is een jaarlijks evenement voor iedereen: van getrainde lopers tot de allerkleinsten: voor iedereen is er een sportieve uitdaging.  Dit jaar combineren we het met de Buddyloop - met verschillende wandelafstanden om uit te kiezen. Beide evenementen dienen ook een goed doel. Er wordt aandacht gevraagd en er wordt geld ingezameld voor Stichting Buddyhuis. 

Patiënten die een diagnose met veel impact ontvangen, zoals bijvoorbeeld kanker, kunnen overspoeld worden door emoties van angst en onzekerheid. In contact zijn met iemand die iets vergelijkbaars meemaakt of heeft meegemaakt, kan waardevol zijn voor veel patiënten. Het kan helpen met de verwerking van de diagnose, inzicht bieden in wat patiënten moeten verwachten van de behandeling en hoe ze hiermee kunnen omgaan. In het St. Antonius Ziekenhuis brengt het Buddyhuis patiënten zowel fysiek via bijvoorbeeld Stap je Beter (wandelgroepen) en de Antonius Lounge, maar ook digitaal via webinars en een app met elkaar in contact. 

Onder het thema ‘Verbinden en Sporten’ brengt de Loop van Leidsche Rijn iedereen bij elkaar. Van de Lintwurmpie run van 500 meter voor de allerkleinsten en de 1, 2, 3 km voor mensen met een verstandelijke beperking (Abronaloop) tot diverse hardloopafstanden (5, 10 en 15 km), alle leeftijden en alle trainingsniveaus zijn welkom. En voor de wandelaars een keuze van 5, 10, 15 of 20 km wandelen. Het doel is mensen bij elkaar te brengen en samen te laten genieten van actief bezig zijn. 

Alle routes gaan door het Máximapark en de mooie natuur in de directe omgeving. Het wordt een gezellige dag voor het hele gezin. Op het festivalterrein is de gehele dag een podium, muziek, foodtrucks en diverse activiteiten. Dus ook als je niet meeloopt of wandelt: kom vooral even langs. 

Je kan op diverse manieren steunen. Loop of wandel mee (alleen of met je buurt, collega’s, vrienden) of sponsor iemand die meeloopt of wandelt.

Het inschrijfgeld van de wandelafstanden komt direct ten goede van Stichting Buddyhuis. Bij het inschrijven voor een hardloopafstand wordt de deelnemer gevraagd een donatie te doen. 

Meer informatie of inschrijven: www.deloopvanleidscherijn.nl. Lukt het niet om erbij te zijn maar wilt u wel bijdragen? Dat kan via https://loopvanleidscherijn-buddyhuis.kentaa.nl.

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws