Afbeelding

Ambitieuze trainer blij met de kans die hij krijgt bij Hercules

Sport

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN > Komend seizoen is de 28-jarige Younes el Yandouzi de nieuwe hooftrainer van derde divisionist Hercules uit Utrecht. De club die de laatste weken veelvuldig in het nieuws kwam nadat het in het nationale bekertoernooi Ajax wist uit te schakelen en een ronde later Cambuur Leeuwarden op de rand van de afgrond bracht.

 ‘Het is snel gegaan nadat René van der Kooij, de huidige trainer, had aangegeven volgend seizoen naar Rijnsburgse Boys te vertrekken’, geeft de in Leidsche Rijn woonachtige El Yandouzi aan. Dit seizoen is hij trainer van Hercules 0-21, gesprekken met de club liepen al betreffende de invulling voor komend seizoen. ‘Nadat René van der Kooij zijn contract eerder nog had verlengd bij Hercules, had de club aangegeven dat alles mogelijk was voor mij, behalve de functie van hoofdtrainer. Dat ze in mij een toekomstig hoofdtrainer zagen, dat wist ik wel. Dat het zo snel zou gaan, dat dan weer niet’, zegt hij met een glimlach. Zijn trainersloopbaan begon El Yandouzi op 16-jarige leeftijd bij UVV, daarna was hij werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij SCH’44 en PVCV in Vleuten. In 2020 stapte hij binnen bij Hercules waar hij Onder 18 en Onder 19 trainde en nu dus 0-21 onder zijn hoede heeft. ‘Daar blijft de voornaamste focus op in de tweede seizoenshelft.’ Wel is El Yandouzi, die in juni van dit jaar zijn UEFA A in zijn bezit hoopt te hebben, zich aan het oriënteren op komend seizoen. ‘Er zitten genoeg uren in de week en er staan al gesprekken gepland met spelers. Dat is prima te doen’, geeft El Yandouzi aan die in het dagelijkse leven ook werkzaam is als natuurkunde en wiskunde docent. ‘Dat is parttime op een school in Culemborg. Daarnaast heb ik me altijd al op het trainersvak gericht en gezegd dat ik hoofdtrainer wilde worden.’ 

Hercules, dat als vereniging bekend staat om veel eigen jeugd de kans te geven, laat dit ook zien op trainersgebied. De club geeft aan veel vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van de ambitieuze trainer. ‘Veel jongens van Onder-21 trainen mee met het eerste elftal, de overleggen met René van der Kooij zijn er veelvuldig. Met jongens als Valentijn Beck, Max Fichtinger en Jordi Paulina zijn er jongens in het eerste elftal die afkomstig zijn vanuit de jeugdopleiding.’ Of hij een voorbeeld wil zijn voor anderen, dat vindt hij lastig te beoordelen. ‘Ik doe mijn ding en doe wat ik leuk vind. Zo maak ik ook in het leven mijn keuzes. Wanneer ik anderen daarmee kan raken of bewust kan maken van de kansen die er zijn, dan zal ik dat zeker doen.’ De schouderklopjes die hem in Leidsche Rijn ten deel vallen, doen hem goed. ‘Mijn vader is voorzitter van het Islamitisch Cultureel Centrum in Leidsche Rijn en ook actief in de wijk. Hij is trots. Tijdens het vrijdaggebed spreken veel mensen me aan. Soms wat ongemakkelijk maar vooral leuk’, geeft de nuchtere El Yandouzi aan.

Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws