Afbeelding
foto: Ossip Architectuur fotografie

Stadslab RAUM maakt ruimte op het Berlijnplein voor bezinning in de stad

Gemeente

LEIDSCHE RIJN > Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar stadslab RAUM in Utrecht onder de naam WinterSense samen met publiek onderzoek naar doet. Vanaf vrijdag 19 november vind je op het Berlijnplein bijzondere kunstinstallaties van We Make Carpets en workshops en performances rondom het thema bezinning.


Wat is bezinning? 

Bezinning is van waarde voor ons allemaal. Het bevordert de mentale gezondheid en versterkt de band tussen stadsbewoners en hun omgeving. Maar wat is het eigenlijk precies? Bezinnen betekent voor iedereen iets anders. De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. Maar bezinnen kan je ook doen tijdens een goed gesprek met vrienden. Met WinterSense onderzoekt stadslab RAUM de behoefte en mogelijkheden voor bezinning in de stad.


Kunstinstallatie en programma’s op het Berlijnplein

Speciaal voor WinterSense transformeert het Berlijnplein deze winter in een hedendaagse plek voor bezinning. Op het Berlijnplein vind je de hele winter een ruimtelijke installatie ontworpen door ontwerperscollectief We Make Carpets. Hier vind je ruimte om stil te staan, te reflecteren en dromen. Daarnaast zijn er tijdens WinterSense diverse programma’s die in het teken staan van bezinning; van tot stilstand komen in een meditatie workshop of juist in beweging tijdens een dansavond. Tijdens WinterSense ontdek je wat bezinning voor jou en anderen in de stad betekent. Het volledige programma vind je vanaf 2 november  op de website van RAUM.

Hoe ziet een toekomstige Utrechtse plek voor bezinning er uit? 

Ook Studio L A (architecten Lorien Beijaert en Arna Mackic) sluit deze eerste editie aan bij WinterSense om publiek te bevragen over hun gedroomde bezinningsplek in de stad. De uitkomsten van dit onderzoek dienen als uitgangspunt voor de ruimtelijke installatie van WinterSense 2022. WinterSense loopt van 2021 t/m 2024.


WinterSense

19 november 2021 t/m 30 januari 2022
RAUM, Berlijnplein 520, Leidsche Rijn, Utrecht
De installatie Bamboo Pavillion van We Make Carpets is 24/7 en gratis te bezoeken. Voor programma’s moet gereserveerd worden via de website.
Voor meer informatie: raumutrecht.nl


Over stadslab RAUM

Stadslab RAUM is gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Bij RAUM ervaar, onderzoek én maak je mee. Zo geven we samen vorm aan het stadsleven van de toekomst.

raumutrecht.nl

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend