Afbeelding

Wijzigingen in directie GGD regio Utrecht

Gemeente

REGIO > Binnen het directieteam van GGD regio Utrecht vinden er veranderingen plaats. Carola Koper start 17 januari a.s. als directielid bij GGD regio Utrecht. Koper is nu nog directeur Innovatie & Kwaliteit bij iHUB Alliantie. Per 1 maart a.s. verlaat Ludding GGD regio Utrecht. Na 19 jaar GGD wil zij haar horizon verbreden. Momenteel staat er een vacature open voor een directielid door het vertrek van Jaap Donker naar Veiligheidsregio Utrecht.

GGD regio Utrecht is blij met de komst van Koper. “Met haar kennis en ervaring gaan we ons nog meer focussen op het versterken van de preventie in de publieke gezondheid in onze regio”, aldus Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGDrU. Koper gaat zich onder andere inzetten voor de ontwikkeling en professionalisering van de dienstverlening.

Vertrek Judith Ludding

Rigter betreurt het vertrek van Judith Ludding, maar begrijpt goed dat ze na zoveel jaar bij GGDrU haar horizon wil verbreden. “Judith is een energieke collega met een groot hart voor de publieke zorg. Vanuit haar motto ‘zorg redt levens, preventie redt generaties’ heeft zij veel betekend voor een eigentijdsere preventieve zorg voor onze jeugd: kansrijk opgroeien. Daarnaast is zij vanuit een breed netwerk sterk gericht geweest op het vergroten van de zichtbaarheid en positie van de GGD en haar medewerkers. We gaan haar missen.”

 

Achtergrond

Carola Koper heeft ervaring opgedaan in de publieke sector bij onder andere Slachtofferhulp Nederland en het Nederlands Forensisch Instituut en bij iHUB (jeugdzorg, speciaal onderwijs en de GGZ). Ze kijkt ernaar uit om een bijdrage te leveren aan gezonde inwoners en een gezonde leefomgeving in de regio Utrecht. “Ik heb in de jeugdzorg ervaren dat de sleutel tot de oplossing van veel complexe problemen van kinderen en gezinnen, kan worden gevonden in betere preventie. Ik ben zeer gemotiveerd om mij hiervoor in te zetten. Mijn ervaring op het gebied van verbeterings- en vernieuwingstrajecten en organisatieontwikkeling gebruik ik graag om de veelzijdige dienstverlening van de GGDrU te versterken.”

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport