Afbeelding

Wijzigingen in directie GGD regio Utrecht

Gemeente

REGIO > Binnen het directieteam van GGD regio Utrecht vinden er veranderingen plaats. Carola Koper start 17 januari a.s. als directielid bij GGD regio Utrecht. Koper is nu nog directeur Innovatie & Kwaliteit bij iHUB Alliantie. Per 1 maart a.s. verlaat Ludding GGD regio Utrecht. Na 19 jaar GGD wil zij haar horizon verbreden. Momenteel staat er een vacature open voor een directielid door het vertrek van Jaap Donker naar Veiligheidsregio Utrecht.

GGD regio Utrecht is blij met de komst van Koper. “Met haar kennis en ervaring gaan we ons nog meer focussen op het versterken van de preventie in de publieke gezondheid in onze regio”, aldus Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGDrU. Koper gaat zich onder andere inzetten voor de ontwikkeling en professionalisering van de dienstverlening.

Vertrek Judith Ludding

Rigter betreurt het vertrek van Judith Ludding, maar begrijpt goed dat ze na zoveel jaar bij GGDrU haar horizon wil verbreden. “Judith is een energieke collega met een groot hart voor de publieke zorg. Vanuit haar motto ‘zorg redt levens, preventie redt generaties’ heeft zij veel betekend voor een eigentijdsere preventieve zorg voor onze jeugd: kansrijk opgroeien. Daarnaast is zij vanuit een breed netwerk sterk gericht geweest op het vergroten van de zichtbaarheid en positie van de GGD en haar medewerkers. We gaan haar missen.”

 

Achtergrond

Carola Koper heeft ervaring opgedaan in de publieke sector bij onder andere Slachtofferhulp Nederland en het Nederlands Forensisch Instituut en bij iHUB (jeugdzorg, speciaal onderwijs en de GGZ). Ze kijkt ernaar uit om een bijdrage te leveren aan gezonde inwoners en een gezonde leefomgeving in de regio Utrecht. “Ik heb in de jeugdzorg ervaren dat de sleutel tot de oplossing van veel complexe problemen van kinderen en gezinnen, kan worden gevonden in betere preventie. Ik ben zeer gemotiveerd om mij hiervoor in te zetten. Mijn ervaring op het gebied van verbeterings- en vernieuwingstrajecten en organisatieontwikkeling gebruik ik graag om de veelzijdige dienstverlening van de GGDrU te versterken.”

Afbeelding
Slim omgaan met veiligheid voor kinderen Ondernemend
Afbeelding
Onwaarschijnlijk debuut karttalent Mats van Rooijen in OKJ: P1 in DKM! Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten-Haarzuilens (VOVH) 2023 gaat bijna van start. Vrije tijd
Afbeelding
Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden Ondernemend
Afbeelding
Informateurs adviseren nieuwe coalitie met GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Sociale tuinderij Stadstuin Food for Good viert 10-jarig jubileum Lezersnieuws
Afbeelding
Plan voor Niels Bohrweg op Lage Weide Nieuws
Afbeelding
Turn4u organiseert Nationaal Kampioenschap Groepsspringen op C-niveau op zaterdag 3 juni in Utrecht Sport
Afbeelding
Ornamenten van de Domtoren krijgen nieuwe bestemming als kunstwerk in het Máximapark Nieuws
Afbeelding
Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer samenwerken Nieuws
Afbeelding
VRU waarschuwt voor extra gevaar op natuurbranden regio Utrecht door droogte Nieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht mag niet optreden tegen omgekeerde vlaggen Nieuws
Afbeelding
Dit is de uitslag voor de Eerste Kamerverkiezingen in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Bijzondere dakleien Domtoren te koop Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws