Afbeelding

Wijzigingen in directie GGD regio Utrecht

Gemeente

REGIO > Binnen het directieteam van GGD regio Utrecht vinden er veranderingen plaats. Carola Koper start 17 januari a.s. als directielid bij GGD regio Utrecht. Koper is nu nog directeur Innovatie & Kwaliteit bij iHUB Alliantie. Per 1 maart a.s. verlaat Ludding GGD regio Utrecht. Na 19 jaar GGD wil zij haar horizon verbreden. Momenteel staat er een vacature open voor een directielid door het vertrek van Jaap Donker naar Veiligheidsregio Utrecht.

GGD regio Utrecht is blij met de komst van Koper. “Met haar kennis en ervaring gaan we ons nog meer focussen op het versterken van de preventie in de publieke gezondheid in onze regio”, aldus Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGDrU. Koper gaat zich onder andere inzetten voor de ontwikkeling en professionalisering van de dienstverlening.

Vertrek Judith Ludding

Rigter betreurt het vertrek van Judith Ludding, maar begrijpt goed dat ze na zoveel jaar bij GGDrU haar horizon wil verbreden. “Judith is een energieke collega met een groot hart voor de publieke zorg. Vanuit haar motto ‘zorg redt levens, preventie redt generaties’ heeft zij veel betekend voor een eigentijdsere preventieve zorg voor onze jeugd: kansrijk opgroeien. Daarnaast is zij vanuit een breed netwerk sterk gericht geweest op het vergroten van de zichtbaarheid en positie van de GGD en haar medewerkers. We gaan haar missen.”

 

Achtergrond

Carola Koper heeft ervaring opgedaan in de publieke sector bij onder andere Slachtofferhulp Nederland en het Nederlands Forensisch Instituut en bij iHUB (jeugdzorg, speciaal onderwijs en de GGZ). Ze kijkt ernaar uit om een bijdrage te leveren aan gezonde inwoners en een gezonde leefomgeving in de regio Utrecht. “Ik heb in de jeugdzorg ervaren dat de sleutel tot de oplossing van veel complexe problemen van kinderen en gezinnen, kan worden gevonden in betere preventie. Ik ben zeer gemotiveerd om mij hiervoor in te zetten. Mijn ervaring op het gebied van verbeterings- en vernieuwingstrajecten en organisatieontwikkeling gebruik ik graag om de veelzijdige dienstverlening van de GGDrU te versterken.”

Afbeelding
Werkzaamheden aan de Herenweg te Vinkeveen Nieuws
Afbeelding
De Hangouderen op zoek naar een penningmeester Lezersnieuws
Afbeelding
Stichting Dierenhulpverlening Woerden organiseert unieke actie: 'tweede kans, tweede leven Nieuws
Afbeelding
Filosofieliefhebbers in Utrecht gezocht Lezersnieuws
Afbeelding
Filmcafé Harmelen draait weer Vrije tijd
Afbeelding
Donorgebouw zoekt doelgebouw. Universiteit Utrecht stelt 16.000 m2 gebouw beschikbaar voor hoogwaardig hergebruik. Nieuws
Afbeelding
Jeugdtheater in Bibliotheek Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide