Afbeelding
Owner

Mantelzorgers in Woerden naar de bioscoop

Lezersnieuws

WOERDEN > Woont u in Woerden en zorgt u voor een naaste? Of kent u iemand die structureel voor een naaste zorgt? Dan is hij of zij van harte welkom om kosteloos een film te komen kijken in Annex op 10 november. Ontmoetingscentrum Zonnehof, WoerdenWijzer (Gemeente Woerden) en Logeerhuis Bredius grijpen deze jaarlijkse Dag van de Mantelzorg aan om mantelzorgers in Woerden in het zonnetje te zetten. Aanmelden kan via de link onderaan het bericht. De organiserende partijen hopen op een volle zaal op 10 november.

Franse komedie met als thema zorgen voor elkaar

Op deze woensdagochtend in november zal in Annex een programma plaatsvinden waarbij de bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie/thee met wat lekkers, met aansluitend de film Envole-moi. Dit is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed verandert. Zorgen voor elkaar is een belangrijk thema in de film en wordt humorvol in beeld gebracht. Bij de aftrap zal wethouder Tymon de Weger zich kort richten tot de bezoekers en zijn waardering uitspreken voor de belangrijke rol die zij spelen in de samenleving. Als afsluiting ontvangen de bezoekers een kleine attentie. Eén en ander wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Woerden, het VSB Fonds Woerden en Het Kalsbeek College Bredius die voor wat lekkers bij de koffie zorgt.

Vanzelfsprekendheid

Ontmoetingscentrum Zonnehof, WoerdenWijzer (Gemeente Woerden) en Logeerhuis Bredius komen dagelijks in aanraking met mantelzorgers. Wat daarbij opvalt, is dat veel mensen het zelf niet zo bijzonder vinden wat ze doen en zich niet herkennen als mantelzorger. Deels omdat er niet echt een keuze is en je logischerwijs er wilt zijn voor je naaste, maar deels ook omdat het al zo gewoon is geworden om voor je naaste te zorgen.

Erkenning en waardering

Met deze ochtend willen de organisaties mantelzorgers de erkenning en waardering geven die zij verdienen en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Hulp vragen is niet altijd makkelijk, maar het is belangrijk de zorg soms te delen met anderen of met (vrijwilligers)organisaties die wat kunnen overnemen, zodat je goed voor jezelf blijft zorgen als mantelzorger.

Aanmelden kan via Annex https://tinyurl.com/DvdM2021

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport