Afbeelding
Owner

Mantelzorgers in Woerden naar de bioscoop

Lezersnieuws

WOERDEN > Woont u in Woerden en zorgt u voor een naaste? Of kent u iemand die structureel voor een naaste zorgt? Dan is hij of zij van harte welkom om kosteloos een film te komen kijken in Annex op 10 november. Ontmoetingscentrum Zonnehof, WoerdenWijzer (Gemeente Woerden) en Logeerhuis Bredius grijpen deze jaarlijkse Dag van de Mantelzorg aan om mantelzorgers in Woerden in het zonnetje te zetten. Aanmelden kan via de link onderaan het bericht. De organiserende partijen hopen op een volle zaal op 10 november.

Franse komedie met als thema zorgen voor elkaar

Op deze woensdagochtend in november zal in Annex een programma plaatsvinden waarbij de bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie/thee met wat lekkers, met aansluitend de film Envole-moi. Dit is een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed verandert. Zorgen voor elkaar is een belangrijk thema in de film en wordt humorvol in beeld gebracht. Bij de aftrap zal wethouder Tymon de Weger zich kort richten tot de bezoekers en zijn waardering uitspreken voor de belangrijke rol die zij spelen in de samenleving. Als afsluiting ontvangen de bezoekers een kleine attentie. Eén en ander wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Woerden, het VSB Fonds Woerden en Het Kalsbeek College Bredius die voor wat lekkers bij de koffie zorgt.

Vanzelfsprekendheid

Ontmoetingscentrum Zonnehof, WoerdenWijzer (Gemeente Woerden) en Logeerhuis Bredius komen dagelijks in aanraking met mantelzorgers. Wat daarbij opvalt, is dat veel mensen het zelf niet zo bijzonder vinden wat ze doen en zich niet herkennen als mantelzorger. Deels omdat er niet echt een keuze is en je logischerwijs er wilt zijn voor je naaste, maar deels ook omdat het al zo gewoon is geworden om voor je naaste te zorgen.

Erkenning en waardering

Met deze ochtend willen de organisaties mantelzorgers de erkenning en waardering geven die zij verdienen en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Hulp vragen is niet altijd makkelijk, maar het is belangrijk de zorg soms te delen met anderen of met (vrijwilligers)organisaties die wat kunnen overnemen, zodat je goed voor jezelf blijft zorgen als mantelzorger.

Aanmelden kan via Annex https://tinyurl.com/DvdM2021

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws