Afbeelding

Plannen nieuwe woningen Ivoordreef stap dichterbij

Nieuws

UTRECHT > De gemeente Utrecht, Bo-Ex, ERA Contour en Amvest werken samen aan de plannen voor nieuwe woningen, een garage, een plein met speelvoorzieningen en een sportveldje bij de Ivoordreef in Overvecht. Het nieuwe plein wordt het hart van de buurt voor toekomstige bewoners én voor buurtbewoners. De bouwenvelop is onlangs door het college vastgesteld, de volgende stap is het opstellen van een bestemmingsplan.

 Hoe zien de plannen eruit?

De plannen gaan over het terrein tussen de Oranjerivierdreef, Kasaidreef, Klipspringerdreef en de Einsteindreef. Daar staat nu een flat van Bo-Ex, een parkeerterrein en speelvoorzieningen. Deze flat wordt gesloopt. Hierdoor ontstaat de kans om een nieuw buurtje te maken, dat echt onderdeel wordt van de wijk. Er komen ongeveer 310 woningen in verschillende prijsklassen: van sociale huurappartementen tot koopwoningen. Daarnaast komt er een parkeergarage, verschillende speelvoorzieningen en een sportveldje. 

Om het plan mogelijk te maken moeten bomen worden geveld. Hiervoor komen nieuwe bomen terug, meer dan er weg moeten,  binnen het plangebied en elders in de wijk. Bovendien wordt de groenstuctuur verbeterd door de aanleg van het Groene Lint. Dit lint verbindt verschillende plekken in Overvecht en biedt op allerlei plekken mogelijkheden om te spelen, sporten en te  bewegen. 

Wethouder Kees Diepeveen (Overvecht en Wonen): “De plannen voor de Ivoordreef dragen bij aan plezierig wonen in een meer gemengde wijk, één van de ambities van onze wijkaanpak Samen voor Overvecht. Er komen gevarieerde, kwalitatief goede en duurzame woningen en de woonomgeving wordt aantrekkelijk, groen en veilig. Hierdoor kunnen kinderen straks dichtbij huis buitenspelen en mensen dichtbij huis genieten van het buiten zijn.”

Planning en vervolg

De start van de bouw staat gepland halverwege 2023. Er wordt gestart met de bouw van de appartementen, waarna de eengezinswoningen volgen. De oplevering van de woningen en appartementen is halverwege 2025. De bouwenvelop is te vinden op www.utrecht/ivoordreef.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de webpagina Ivoordreef – De Ivoordreef in Overvecht gaat veranderen! (ivoordreef-utrecht.nl) en op deze webpagina Ivoordreef: nieuwbouw | Gemeente Utrecht

Afbeelding
Het laatste concert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior Vrije tijd
Afbeelding
Reptielen in DierenPark Amersfoort in winterrust Vrije tijd
Afbeelding
Petitie tegen volledig betaald parkeren in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Wandel mee en beleef het kerstverhaal in de Lichtjesroute Leidsche Rijn Lezersnieuws
Afbeelding
Verkeershinder A28 van knooppunt Rijnsweerd tot Den Dolder in beide richtingen; 9 – 12 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Denkt u mee over de buurtcentra van Utrecht? Gemeente
Afbeelding
Nieuwe speelveldje bij ParkZuid in Maximapark Nieuws
Afbeelding
Vrouw neergestoken in Parkwijk Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Kasteel de Haar is opnieuw KidsProof Vrije tijd
Afbeelding
Meer subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Thema 8e Egbert Schuurmanlezing Toekomst voor de landbouw? bij ChristenUnie Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Koop de kalender Dierenhulpverlening Woerden en draag bij aan de castratie en sterilisatie van verwilderde katten Lezersnieuws
Afbeelding
Eindconcert 2022 Grijze Koppen Orkest Vleuten Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum lanceert een unieke en magische kerstbeleving voor jong en oud Ondernemend