participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice Stichting de Mantelmeeuw

Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee

Nieuws Ingezonden

WOERDEN > Nu de gemeenteraad akkoord is met de voorgenomen planwijziging voor het nieuwbouwperceel van het hospice aan de H.G. Van Kempensingel, is het tijd voor een volgende stap.  Planologen, stedenbouwkundigen en de architect zijn begonnen met de invulling op de tekentafel. Ze namen de huidige bewoners van de H.G. van Kempensingel en vertegenwoordigers van omliggende organisaties half maart mee in een vervolgbijeenkomst met de ideeën over het beeldkwaliteitsplan (hoe past het gebouw straks in de omgeving), de juridische kant van de planwijziging (van woningbouw naar maatschappelijke functie) en het te volgen traject (beoogde opleveringsdatum  midden 2026). Ook toonden ze een eerste visie van hoe het gebouw zelf eruit kan zien.

Ook betrokken bij groenplan

In het beeldkwaliteitsplan liet de gemeentelijke stedenbouwkundige zien hoe het toekomstige gebouw straks opgaat in het landgoed Bredius. De oude bomen worden gespaard en de aanvullende groenvoorziening rond het gebouw vormt straks een eenheid met de directe omgeving. Bij de totstandkoming van het groenplan worden ook de omwonenden betrokken.

Architectenbureau Arcom denkt het ontwerp de uitstraling te gaan geven van een grote woning in jaren 30-stijl. De getoonde voorbeelden van dergelijke woningen vonden de toehoorders heel stijlvol.  Het idee is om twee voorgevels te creëren. Eén met de hoofdingang aan de straatzijde, met bescheiden parkeerruimte op eigen terrein. De andere gevel met de zorgkamers kijkt met royale ramen op het Brediuspark uit. De meer gesloten kant van het gebouw, met de functionele ruimtes, is gericht naar de woningen die al in de straat staan. Aan die zijde komt ook een hogere groenafscheiding, zodat de naaste bewoners voldoende privacy behouden. Een verlengde carport schermt uitgeleidingen af voor de omgeving.

Mantelmeeuw wil prettige buur zijn Enkele bewoners uitten hun zorg over de hoogte van de kap. Er komt een  schaduwberekening voor een volgende bijeenkomst. Ook waren er zorgen over extra verkeersbewegingen en parkeerfaciliteiten rond het hospice. De uitleg van de deskundigen over de manier waarop mogelijke problemen kunnen worden ondervangen, werd goed ontvangen. Directeur Mirjam Bijlenga sprak de hoop uit dat De Mantelmeeuw door goed overleg ook op de nieuwe locatie als een prettige, toegankelijke buur zal worden ervaren.

De meningen en ideeën uit deze participatiebijeenkomst over het beeldkwaliteitsplan worden meegenomen in de voorbereidende fase tot september 2024. Gestreefd wordt naar een juridische vaststelling in december 2024, waarna de architectonische invulling aan bod komt. Bij vervolgsessies van dit participatietraject zijn omwonenden weer van harte welkom

Nog steeds voordeel bij zonnepanelen.
De voordelen van zonnepanelen op het dak met uitleg van verduurzamingsadviseur van Imbrego Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws