Afbeelding

De Ronde Venen Inspirerende ontbijtsessie met werkgevers in de bouw en techniek

Ondernemend

REGIO > Het knelt op de arbeidsmarkt. Veel mensen zoeken werk, maar ook veel vacatures staan open. Voor werkgevers is het lastig om personeel te vinden. De uitdaging is om met elkaar een toekomstbestendige arbeidsmarkt te creëren. Waarbij vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Wethouder Alberta Schuurs nam het initiatief dit te bespreken bij een ontbijtsessie in het gemeentehuis. Walraven, Vobi Bouw, Van Schie, TechNet Amstel & Venen waren erbij. Deze werkgevers in de bouw en techniek deelden successen en hindernissen.

Bij de ontbijtsessie sprak Murat Ersoy over de Beroepentuin waar hij managing partner is. Dit is een plek waar mensen die moeilijk werk kunnen vinden, leren en werken tegelijk. Hier leiden bedrijven met leermeesters de kandidaten op. Kennis opdoen over materiaal en gereedschap en leren omgaan met anderen staan centraal. Na een opleiding van 4 maanden krijgen de kandidaten een contract aangeboden voor een (half) jaar.

Anas Mustafa (41 jaar) uit Mijdrecht is één van die kandidaten. In zijn thuisland was hij verantwoordelijk voor het aansluiten van riool, water en elektriciteit. Hij gaf leiding aan een loodgietersbedrijf. Vorig jaar kwam Anas naar Nederland en is hij gestart bij de Beroepentuin. Hij heeft het traject succesvol doorlopen en haalde zijn VCA-certificaat. Nu leert hij voor zijn inburgeringsexamen. Daarna hoopt hij aan de slag te gaan in de bouw of techniek.

De gemeente vindt het belangrijk dat in de 8 kernen werk is voor iedereen. En dat mensen aan het werk komen in sectoren waar voor langere tijd werk is. “De beste manier is om mensen in de praktijk te laten zien wat het werk inhoudt”, zegt wethouder Alberta Schuurs. “Er zijn zoveel mensen op zoek naar werk, ook hier in De Ronde Venen. Als gemeente kunnen we wel denken: ‘We gaan het zelf doen.’ Maar we moeten elkaar vinden. Alleen samen kunnen we bouwen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Door de werkgevers erbij te betrekken, is de kans groot dat mensen na een opleiding doorstromen naar werk. En daar is de Beroepentuin een mooi voorbeeld van.”

Deze ontbijtsessie was gericht op bouw en techniek. De krapte op de arbeidsmarkt treft meer sectoren: zorg, horeca en recreatie krijgen in een vervolgstadium de aandacht. Bent u ondernemer? En heeft u een vraag over personeel? Neem dan vrijblijvend contact op met Suzanne Brüll en Tjarda Schrama van de gemeente. Mail naar s.brull@derondevenen.nl of bel 06 5889 2234 / t.schrama@derondevenen.nl of bel 06 5196 3144

Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws