Afbeelding

Slim omgaan met veiligheid voor kinderen

Ondernemend

Tegenwoordig hebben enorm veel kinderen een telefoon, een tablet of hebben zij via een vaste computer toegang tot het internet. Hoewel de digitalisering voor kinderen enorme mogelijkheden kan bieden, komen hier ook belangrijke gevaren bij kijken. Het is daarom voor ouders enorm belangrijk om je kinderen op de juiste manier te beschermen en slim om te gaan met de veiligheid voor kinderen.  

Instellen van een timer 
De eerste maatregel die je als ouder kunt nemen is het instellen van timers op specifieke applicaties, ook wel bekend als schermtijd. Wil je niet dat je kinderen toegang krijgen tot een applicatie, dan kun je hier een code voor instellen. Daarnaast kun je ook een specifieke timer instellen als je niet wilt dat je kinderen te lang een specifieke applicatie, website of apparaat gebruiken.  

Grooming 
De laatste jaren zien we steeds meer grooming, ook wel bekend als het digitaal kinderlokken. Het vertrouwen van kinderen wordt steeds meer gewekt, met als uiteindelijke doel om seksueel contact te krijgen met een kind. Doordat alles zich online afspeelt, is het een stuk gemakkelijker voor volwassenen om kinderen te verleiden.  

Dit kan zelfs al via spelletjes als Minecraft, maar ook door middel van TikTok en Instagram. Hier wordt veelal de chatfunctie voor gebruikt. Door deze applicaties te blokkeren of te vergrendelen kun je je kind op een eenvoudige manier beschermen tegen de gevaren van online surfen op het internet.  

Cyberpesten 
Ook cyberpesten komt steeds vaker voor, bijvoorbeeld door ongevraagd foto’s te verspreiden, nepaccounts aan te maken of door accounts van sociale media te hacken. Het is daarnaast ook een stuk gemakkelijker, vooral omdat je je identiteit gemakkelijk kunt verbergen.  

Je kunt je kinderen hierbij het beste onderwijzen door ze de gevaren van internet te laten zien. Dit kan door bijvoorbeeld samen met je kinderen achter de computer te gaan zitten en met hen te kijken naar wat er kan gebeuren. Ook op het internet staan nog veel video’s waarop je kinderen op een speelse wijze de gevaren van het internet te laten kennen.  

VPN instellen 
Veel van deze gevaren kun je eenvoudigweg voorkomen door een VPN in te stellen. Met een VPN wordt je data versleuteld, is je locatie verborgen en kun je veiliger op het internet surfen. Dit geldt dus ook voor je kinderen, aangezien persoonlijke accounts en data beter beveiligd zijn. Met een NordVPN kortingscode profiteer je daarnaast van een mooie korting.  

Kortom, de gevaren van het internet zijn overal, onder meer bij je kinderen. Het is daarom belangrijk om je kinderen goed te onderwijzen, een VPN te installeren en timers of wachtwoorden te hanteren om je kinderen af te schermen van schadelijke applicaties.

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws