Afbeelding
s RaceXpress.nl/Bas Kaligis)

Snelle Maikel Schilders uit Vleuten verstevigt met winst in Berghem leiding in het NK

Sport

VLEUTEN > Maikel Schilders heeft op Circuit Park Berghem zijn tweede NK-overwinning van dit seizoen veroverd. Tijdens de vierde ronde van het NK 4takt van Chrono Karting was de 14-jarige karter uit Vleuten de sterkste in de ID Engines Junior klasse. 

Maikel eindigde op een gelijk aantal punten met oud-teamgenoot Sky Defourny en dan is het resultaat van de kwalificatie beslissend.
De kwalificatie op zaterdag verliep onder droge omstandigheden en Maikel greep pole position in een tijd van 49.116. “We hebben een heel goed weekend achter de rug. In de kwalificatie was het nog droog en had ik een gaatje van anderhalve tiende op de nummer twee. Voorafgaand aan het weekend hadden we veel op deze baan getraind en dat pakte goed uit.”
Op de racedag op zondag viel de regen continu op de Brabantse kartbaan en dat toverde een lach op het gezicht van de leider in het kampioenschap. Want ook in de regen zijn Maikels race-skills uitstekend. De afstelling van de kart werd door vader en opa op de regen aangepast en vanaf de vrije training liep het ook in de regen goed. “Ik ben altijd snel in de regen en dat bleek nu weer. In de tent in de paddock hadden we grote plassen water staan, maar dat hebben we gelukkig weg kunnen krijgen.”


“In de eerste race mocht ik van pole position vertrekken, ik had direct een goede start en heb de leiding kunnen behouden. Halverwege de race kwam Ties van Wijk steeds dichterbij, maar ik kon nog een tandje harder en wist weer weg te rijden”, zo vertelt Maikel die driftend over de finish kwam. “Ik was gewoon heel blij en dat kwam er even uit. Ik was vooral blij omdat ik in het tweede gedeelte van de race nog meer snelheid over had.”
Bij de start van de tweede race was de linkerkant van het veld beter weg en verloor Maikel twee posities. “Samen met mijn oud-teamgenoot Sky Defourny heb ik weer naar voren kunnen rijden. Hij won en ik werd tweede. Sky rijdt normaal in de IAME X30 en wilde de ID Junior een keer uitproberen. Hij had in de kwalificatie de elfde tijd gereden, maar is heel goed in de regen. We zijn kartvrienden en hadden afgesproken elkaar heel te houden en niet met elkaar te strijden.”


In de afsluitende derde race tekende zich een vergelijkbaar scenario af. “Ik moest aan de buitenkant starten en wist P2 vast te houden. Ik wist dat een tweede plaats achter Sky me de dagzege zou opleveren. Samen zijn we weggereden en ik heb geen onnodig risico meer genomen. We eindigden beiden op 159 punten en dan is het resultaat in de kwalificatie beslissend.”
Maikel Schilders ging voorafgaand aan het weekend al aan de leiding van het NK in de ID Engines Junior en de beloftevolle rijder met startnummer 1 heeft die positie alleen maar verstevigd. Na de winst eerder dit jaar in Strijen volgden een derde plaats in Venray en een vierde plaats in Assen. Nu was daar de tweede overwinning van het seizoen. “Ik ben weer wat uitgelopen en dat geeft een fijn gevoel. Er zijn nog twee races te gaan en ik ga vol voor de Nederlandse titel. Vorig jaar reed ik nog met een Parolin-chassis en eindigde ik als derde in het Parolin-klassement. Algemeen werd ik zesde. Na vorig jaar had ik al tegen mijn vader gezegd dat we dit jaar voor de titel moesten gaan. We rijden nu met een ID Racing-chassis en tot nu toe gaat het erg goed.”


In het Nederlands kampioenschap zijn nog twee races in Eindhoven en Spa-Francorchamps te gaan. “Ik verwacht dat we het ook daar goed zullen doen. Een week voor de race in Eindhoven gaan we nog trainen tijdens het Kartfestival. Wellicht ga ik dan met een ID Engines Senior rijden. Komend jaar ga ik in die klasse rijden. De eerste keer dat ik met een Senior reed, was het een heel nieuwe ervaring. Die gaat een stuk harder dan de Junior, echt heel vet. Ik kijk dan ook uit naar volgend seizoen, maar voorlopig blijft de focus op de Junior en de strijd om het Nederlands kampioenschap.”
Maikel Schilders wil graag zijn vader en opa bedanken en daarnaast zijn sponsoren Performance Department, Rematech, Aaron Gortemulder, Naviwax en Autoschade Van Duin.

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend