Winnaar Niels v Alsemgeest
Winnaar Niels v Alsemgeest Theo van der Poll

Geslaagd snelschaakkampioenschap SV TRIO

Sport Ingezonden

DE MEERN > Na 2 jaar digitale sessies in verband met Corona, was het snelschaak kampioenschap van schaakvereniging TRIO in de Schalm op 2 januari jl. weer ouderwets gezellig. Een hoge opkomst, spannende partijen en het allerbelangrijkst, veel schaakplezier waarvan iedere deelnemers heeft genoten.

Als oude bekenden waren Polle, voormalig clubkampioen en ook in nationale schaakkring een bekend jeugdschaker, Bas van Arendonk  en Niels Alsemgeest, laatste winnaar van dit toernooi, aanwezig. Andere niet leden, Martin Groot, Paul van de Voort en Wout Spelt, beleefden hun eerste fysieke schaaktoernooi waar veel plezier aan is beleefd.

In de voorronde met 5 poules, was snel duidelijk dat vanaf het begin iedereen bij de les moest zijn. Tot het laatst was het spannend wie zich in de finalestrijd om de eerste 5 plaatsen kon gaan mengen maar uiteindelijk waren Niels Alsemgeest, Polle van Arendonk, Maarten Remkes  Hans van Dijk, Dirk van de Geer de sterksten in hun poule.

Niet voor niets zo bleek in de finalepoule. In de 5 rondes was het de vraag wie uiteindelijk met de winst er vandoor zou gaan. Of het zo zou moeten zijn in de allerlaatste partij speelden Niels Alsemgeest en Polle van Arendonk tegen elkaar, beide hadden alle partijen nog in winst omgezet. Een finale in een finale, een mooi slot van deze avond .

Een bijzonder spannende strijd waarbij Polle liet zien niet voor niets Nederlands jong schaaktalent te zijn. Niels liet echter, als vanouds, zien te beschikken over uitermate veel schaakkennis en zette een fraaie partij op het bord waar Polle, vanwege stelling en vallen van de vlag, uiteindelijk het hoofd voor moest buigen.

Een trotse 2e plaats voor Polle, maar uiteindelijk 1 terechte winnaar in de persoon van Niels Alsemgeest. De wisselbeker, overhandigd door Bert de Weerd, voorzitter SV TRIO is hem dan ook bijzonder gegund.             

Een slot van een mooie lange schaakavond waar met plezier door iedereen op teruggekeken kan worden. En al vooruit gekeken wordt naar de volgende editie die begin volgende jaar weer gaat plaatsvinden.

Tot dan, uiteraard de reguliere clubcompetitie van TRIO die van september tot mei loopt en waarbij op de maandagavonden in de Schalm gespeeld wordt.

Bent u schaakliefhebber en wilt u een keer meespelen op onze clubavond om de sfeer op onze vereniging te proeven? Zowel club- als thuisschakers, ongeacht speelniveau, zijn van harte welkom.

Eens proberen? Meld u zich dan aan via schaakverenigingtrio@ziggo.nl of kijk voor meer informatie op www.trioschaak.nl 

Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Vleuten en De Meern helemaal opgeschoond! Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sporsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend
Afbeelding
Prachtige blauwborst is weer terug in de Groene Jonker, reis van 3000 kilometer Lezersnieuws
Afbeelding
Fletiomare D30-1 zoekt nieuwe speelsters voor hockeyteam Sport
Afbeelding
Denk mee over het ontwerp Berlijnplein Nieuws
Afbeelding
Prezo-Keurmerk voor Johannes Hospitium Vleuten Ondernemend
Afbeelding
Successen voor OKV Turnsters Sport
Afbeelding
Minister Kuipers op werkbezoek in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde Nieuws
Afbeelding
Jesus Christ Superstar in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Een fietsenrek bij u voor de deur in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Rondleiding buitenplaatsen in historisch Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Opschoomdag in Harmelen Nieuws