Afbeelding

Sem Schieveen komend seizoen van PVCV naar PSV

Sport

Door Roberto Cancian

VLEUTEN > Komend seizoen verdedigt Sem Schieveen de kleuren van PSV uit Eindhoven. De pas 8-jarige Sem speelt nu nog in JO9-1 bij PVCV in Vleuten maar mocht al stagelopen bij FC Utrecht, Feyenoord en PSV. ‘Ik heb gekozen voor de jeugdopleiding van PSV’, zegt hij aan de keukentafel in het ouderlijk huis. Terwijl zijn vader, moeder, broertje en zusje ook aanschuiven, vertelt hij zijn verhaal. ‘Ik train nu al op maandag mee bij PSV. Na het seizoen bij PVCV ga ik drie keer in de week trainen in Eindhoven. Dat zijn trainingen van ruim twee uur per keer’, zegt hij. 

Afgelopen woensdag was hij met zijn moeder al in Eindhoven waar alles al werd doorgenomen. ‘Onder meer meten en wegen, een gesprek met een pedagoog en het bespreken van het opleidingsplan’, zegt moeder Danitsja. Sem Schieveen begon vier jaar terug met voetballen bij het huidige Montfoort SV’19 waarna hij de overstap maakte naar PVCV. ‘Daar kon ik op een hoger niveau voetballen en heb ik al mooie wedstrijden tegen onder meer Ajax gespeeld’, zegt Sem enthousiast. Bij de voetbalschool waar Sem ook zijn ‘skills’ liet zien, werd hij opgemerkt door Raymond Graanoogst. De oud-speler van FC Utrecht regelde een stagedag bij FC Utrecht tot verbazing van de vader van Sem. ‘Wij zijn best wel fan van FC Utrecht dus dat was heel erg mooi maar doordat wij in de coronatijd amper wedstrijden mochten bezoeken, wisten we niet dat hij zo goed kon voetballen’, lacht vader Henk. Nadat Sem een dag stage had gelopen bij de club, volgden ook stagedagen bij Feyenoord en PSV. ‘Na de stage in Eindhoven mocht hij even later twee dagen meetrainen met JO10-1 van PSV waarna hij te horen kreeg dat PSV hem graag verwelkomde. ‘Toen mijn ouders werden gebeld, lag ik al in bed. Kom eens Sem, zeiden ze. Ik zag mama filmen en dacht dat er iets aan de hand was. Toen ze zeiden dat ik naar PSV mocht, moest ik huilen van blijdschap.’ Het is een droom die uitkomt voor het jonge talent. ‘Hij gaat met een bal naar school, gaat vanuit school het liefst voetballen en neemt eigenlijk altijd een bal mee’, zegt zijn moeder.

 Wanneer Sem gevraagd wordt wat zijn kwaliteiten zijn en wat hij wil verbeteren, dan komt hij direct met antwoord. ‘Ik ben wel technisch en heb overzicht, daarnaast wil ik werken aan mijn linkerbeen, het sterker maken van mijn lichaam en feller verdedigen.’ Moeder vult aan; ‘Hij viel op door zijn wendbaarheid.’ Sem haakt daar direct op in. ‘Net als Messi. Oh nee, ik ben meer fan van Ronaldo maar die wordt al wat oud. Doe maar Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain.’ Daarna laat hij zien hoe de ster van Frankrijk juicht voordat hij nog wat over PVCV wil zeggen. ‘Ik ga de spelers van mijn team wel missen straks. PVCV is echt een mooie cl

Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Vleuten en De Meern helemaal opgeschoond! Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sporsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend
Afbeelding
Prachtige blauwborst is weer terug in de Groene Jonker, reis van 3000 kilometer Lezersnieuws
Afbeelding
Fletiomare D30-1 zoekt nieuwe speelsters voor hockeyteam Sport
Afbeelding
Denk mee over het ontwerp Berlijnplein Nieuws
Afbeelding
Prezo-Keurmerk voor Johannes Hospitium Vleuten Ondernemend
Afbeelding
Successen voor OKV Turnsters Sport
Afbeelding
Minister Kuipers op werkbezoek in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde Nieuws
Afbeelding
Jesus Christ Superstar in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Een fietsenrek bij u voor de deur in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Rondleiding buitenplaatsen in historisch Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Opschoomdag in Harmelen Nieuws