Afbeelding

Successen voor OKV Turnsters

Sport

HARMELEN > Afgelopen zaterdag hadden 9 turnsters van OKV hun 2de voorwedstrijd in Amersfoort. Alle 9 zaten in de laatste ronde en waren ook best nerveus ze hadden de laatste weken hard getraind op nieuwe elementen. 

Bij de junioren supplement E zaten Yanique, Lucy, laura en Devi samen met 2 Nilo 2 turnsters in 1 team. Met dit team kwamen ze op een 2de plaats terecht en kregen de zilveren medaille omgehangen. Devi liet voor het eerst op de balk een Radslag Arabier zien en op de vloer een Arabier flik flak halve schroef vol trost kwam ze op een 3de plaats terecht. Lucy die op de brug 3 verschillende kippen achter elkaar liet zien met daarbij een hoge opzwaai en een mooie doorgaande oefening zonder stop werd ook beloond met een hoog cijfer. Op de balk deed ze een wisselspagaat en ondanks een val van de balk mocht ze een zilveren medaille mee naar huis nemen. Laura die een blessure stop heeft gehad liet mooie oefeningen zien en kwam op een 9de plaats terecht. Yanique had wat moeite met haar brug en balk oefening en kwam op een 14 de plaats. Op de andere baan turnde Noa, Danique, Gabriella , Esmee en Nora en deze werden met hun team 1ste en kregen de gouden medaille. Noa trainde de laatste 3 weken op een arabier halve schroef en dat liet ze ook vol trost zien in haar vloeroefening samen met nog een Arabier flik flak salto. Noa kwam op een welverdiende 1 ste plaats terecht. 

Gabriella had hard gewerkt aan een doorgaande brug oefening zonder een stop en ook dat werd beloond met een 7de plaats. Danique die in deze wedstrijd wat pech had op de balk door een val maar wel op de andere toestellen mooie oefeningen liet zien kwam op een 10 de plaats. Esmee en Nora zijn junioren supplement F. Esmee was heel erg nerveus maar liet een strakke balkoefening zien en kwam op een mooie 7de plaats. En Nora die door een knie blessure belemmerd werd om vol uit te gaan in deze wedstrijd kwam op een 12 plaats. Van de 2 voorwedstrijden zijn er 6 door naar de regiofinale en omdat er soms van de 25 turnsters maar 6 door gaan is dit een knappe prestatie voor Noa, Lucy, Devi, Danique ,Gabriella en Esmee zij zijn door naar de Regiofinale die op 10 juni is en Laura is 2de reserve. De trainsters Ilse en Seya zijn tros op al deze OKV Toppers.

Afbeelding
Timmerarends neemt de leiding na spectaculaire polsstokverspringwedstrijd in Kockengen Sport
Afbeelding
Kangoeroesgroep gestart bij korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Speurtocht naar bloemen en planten op De Kievit in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Wethouder Hooijdonk opent Buurtkamer Hoograven samen met Buurtambassadeur Nieuws
Afbeelding
Ritmische gymnastiek groep verovert 3e plek op Bondskampioenschap in Deventer. Sport
Afbeelding
PVCV 08-2/4 wint Hans van Vugt toernooi bij FC Driebergen Sport
Afbeelding
Signeersessie met 'Queen of Crime' bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Boekenmarkt in Breukelen op zaterdag 17 juni Vrije tijd
Afbeelding
Weer waarschuwing extra snelheidscontroles rondweg Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
60 plussers: sterker door ZilverFitness Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach Ondernemend
Afbeelding
Reizigers vinden weg terug naar Utrechts OV Nieuws
Afbeelding
Rijnvliet meiden MO12-3 kampioen Sport
Afbeelding
Utrecht Overvecht: stap voor stap vooruit Nieuws
Afbeelding
Uitbreiding van bestaande hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk geniet de voorkeur, nu plan maken voor de inpassing Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws