Afbeelding

Successen voor OKV Turnsters

Sport

HARMELEN > Afgelopen zaterdag hadden 9 turnsters van OKV hun 2de voorwedstrijd in Amersfoort. Alle 9 zaten in de laatste ronde en waren ook best nerveus ze hadden de laatste weken hard getraind op nieuwe elementen. 

Bij de junioren supplement E zaten Yanique, Lucy, laura en Devi samen met 2 Nilo 2 turnsters in 1 team. Met dit team kwamen ze op een 2de plaats terecht en kregen de zilveren medaille omgehangen. Devi liet voor het eerst op de balk een Radslag Arabier zien en op de vloer een Arabier flik flak halve schroef vol trost kwam ze op een 3de plaats terecht. Lucy die op de brug 3 verschillende kippen achter elkaar liet zien met daarbij een hoge opzwaai en een mooie doorgaande oefening zonder stop werd ook beloond met een hoog cijfer. Op de balk deed ze een wisselspagaat en ondanks een val van de balk mocht ze een zilveren medaille mee naar huis nemen. Laura die een blessure stop heeft gehad liet mooie oefeningen zien en kwam op een 9de plaats terecht. Yanique had wat moeite met haar brug en balk oefening en kwam op een 14 de plaats. Op de andere baan turnde Noa, Danique, Gabriella , Esmee en Nora en deze werden met hun team 1ste en kregen de gouden medaille. Noa trainde de laatste 3 weken op een arabier halve schroef en dat liet ze ook vol trost zien in haar vloeroefening samen met nog een Arabier flik flak salto. Noa kwam op een welverdiende 1 ste plaats terecht. 

Gabriella had hard gewerkt aan een doorgaande brug oefening zonder een stop en ook dat werd beloond met een 7de plaats. Danique die in deze wedstrijd wat pech had op de balk door een val maar wel op de andere toestellen mooie oefeningen liet zien kwam op een 10 de plaats. Esmee en Nora zijn junioren supplement F. Esmee was heel erg nerveus maar liet een strakke balkoefening zien en kwam op een mooie 7de plaats. En Nora die door een knie blessure belemmerd werd om vol uit te gaan in deze wedstrijd kwam op een 12 plaats. Van de 2 voorwedstrijden zijn er 6 door naar de regiofinale en omdat er soms van de 25 turnsters maar 6 door gaan is dit een knappe prestatie voor Noa, Lucy, Devi, Danique ,Gabriella en Esmee zij zijn door naar de Regiofinale die op 10 juni is en Laura is 2de reserve. De trainsters Ilse en Seya zijn tros op al deze OKV Toppers.

Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws
Afbeelding
25 jaar Leidsche Rijn nu bij Indekerngezond Nieuws

Overhandigen eerste Hempie aan Wesley Sneijder
Eerste Buurthempie 'Utrecht' voor Wesley Sneijder Ondernemend
Afbeelding
Kevin Ockeloen 3e op het Nederlands Kampioensschap Atletiek Sport
Afbeelding
Informatieavond vrijwilligerswerk Hospitium Vleuten Lezersnieuws