Afbeelding

Successen voor OKV Turnsters

Sport

HARMELEN > Afgelopen zaterdag hadden 9 turnsters van OKV hun 2de voorwedstrijd in Amersfoort. Alle 9 zaten in de laatste ronde en waren ook best nerveus ze hadden de laatste weken hard getraind op nieuwe elementen. 

Bij de junioren supplement E zaten Yanique, Lucy, laura en Devi samen met 2 Nilo 2 turnsters in 1 team. Met dit team kwamen ze op een 2de plaats terecht en kregen de zilveren medaille omgehangen. Devi liet voor het eerst op de balk een Radslag Arabier zien en op de vloer een Arabier flik flak halve schroef vol trost kwam ze op een 3de plaats terecht. Lucy die op de brug 3 verschillende kippen achter elkaar liet zien met daarbij een hoge opzwaai en een mooie doorgaande oefening zonder stop werd ook beloond met een hoog cijfer. Op de balk deed ze een wisselspagaat en ondanks een val van de balk mocht ze een zilveren medaille mee naar huis nemen. Laura die een blessure stop heeft gehad liet mooie oefeningen zien en kwam op een 9de plaats terecht. Yanique had wat moeite met haar brug en balk oefening en kwam op een 14 de plaats. Op de andere baan turnde Noa, Danique, Gabriella , Esmee en Nora en deze werden met hun team 1ste en kregen de gouden medaille. Noa trainde de laatste 3 weken op een arabier halve schroef en dat liet ze ook vol trost zien in haar vloeroefening samen met nog een Arabier flik flak salto. Noa kwam op een welverdiende 1 ste plaats terecht. 

Gabriella had hard gewerkt aan een doorgaande brug oefening zonder een stop en ook dat werd beloond met een 7de plaats. Danique die in deze wedstrijd wat pech had op de balk door een val maar wel op de andere toestellen mooie oefeningen liet zien kwam op een 10 de plaats. Esmee en Nora zijn junioren supplement F. Esmee was heel erg nerveus maar liet een strakke balkoefening zien en kwam op een mooie 7de plaats. En Nora die door een knie blessure belemmerd werd om vol uit te gaan in deze wedstrijd kwam op een 12 plaats. Van de 2 voorwedstrijden zijn er 6 door naar de regiofinale en omdat er soms van de 25 turnsters maar 6 door gaan is dit een knappe prestatie voor Noa, Lucy, Devi, Danique ,Gabriella en Esmee zij zijn door naar de Regiofinale die op 10 juni is en Laura is 2de reserve. De trainsters Ilse en Seya zijn tros op al deze OKV Toppers.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws