Storytellers tijdens het vorige Living Museum op 27 januari 2024: Burgemeester Schalij, de vrouw van Hugo Kotestein, stadstimmerman in de 17e eeuw, en Renée Boussard, musketier in het Franse bezettingsleger in 1672.
Storytellers tijdens het vorige Living Museum op 27 januari 2024: Burgemeester Schalij, de vrouw van Hugo Kotestein, stadstimmerman in de 17e eeuw, en Renée Boussard, musketier in het Franse bezettingsleger in 1672. Erik Oosterhof

Living Museum Storytelling van Stichts-Hollandse Historische Vereniging in Woerden

Vrije tijd

WOERDEN > Komende zondag 14 april brengt de Stichts-Hollandse Historische Vereniging opnieuw de rijke geschiedenis van Woerden tot leven met optredens van de Werkgroep Historische Storytelling. Tijdens dit boeiende evenement kunnen bezoekers om 13.30 uur en om 15.00 uur kennismaken met verschillende personages uit het verleden van de stad.

Historische Storytelling is een unieke manier om personen en gebeurtenissen uit het verleden tot leven te brengen. De vertolkers nemen het publiek mee terug in de tijd door het verhaal te vertellen in de ik-vorm, terwijl ze gekleed zijn in passende historische kostuums. Elk verhaal, gebaseerd op historische feiten of aannemelijke historische context, biedt de toehoorders een levendige inkijk in het leven van een vroegere stadgenoot. Na afloop is het mogelijk om na te praten met de personages.

Deze keer kunnen bezoekers kennismaken met drie fascinerende historische figuren. Zo zal onder andere de vrouw van Jan de Bakker, Jacoba Jansdochter, het verhaal vertellen van haar man, die om zijn geloofsovertuiging werd vermoord in Den Haag. Daarnaast zullen bezoekers meekijken met de komst van Molukse Woerdenaren in 1951 door de ogen van tante Jo en horen ze de belevenis van de directeur van de Latijnse school die in 1672 getuige was van een verwoestende brand en zijn huis, de school en de Petruskerk in vlammen ziet opgaan.

De verhalen worden verteld in de sfeervolle Vroedschapszaal op de eerste verdieping van Stadsmuseum Woerden. Het programma duurt ongeveer één uur, waarbij de verhalen achter elkaar worden gepresenteerd. Zorg ervoor dat je op tijd in de zaal bent, want eenmaal begonnen is het niet mogelijk om nog binnen te komen. Het volgende Living Museum vindt plaats op 6 juli.

Het museum zal die dag geopend zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en aanmelden voor het Living Museum Storytelling evenement is niet nodig. Voor meer informatie over toegangsprijzen kunt u terecht op de website van Stadsmuseum Woerden: www.stadsmuseumwoerden.nl.

©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws
Afbeelding
IJsselsteinse deel doorfietsroute Utrecht - IJsselstein geopend Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Resultaten grootschalige controle garageboxen in Utrecht Overvecht, explosieven voor plofkraken gevonden Nieuws
Afbeelding
Woongroep Terwijde opent deuren op GemeenschappelijkWonenDag 2024 Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Voorlopig ontwerp vastgesteld voor veiliger en groener Donaudreef Nieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Burgerschapslessen op de Kees Valkensteinschool in Utrechtse moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend
Afbeelding
Kunstenaar Marieke Ploeg plaatst beeld dat opgaat in de aarde langs wandelroute van Natuurmonumenten Lezersnieuws
Nog steeds voordeel bij zonnepanelen.
De voordelen van zonnepanelen op het dak met uitleg van verduurzamingsadviseur van Imbrego Ondernemend
Afbeelding
Cryptobedrijf Bitnovo krijgt Nederlandse licentie Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws