Afbeelding

Beleef de historie met nieuw Kinderspoor Ontdek de mysterieuze schatten van Museum Hoge Woerd

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > In Museum Hoge Woerd valt er ook voor de jonge museumgangers van alles te beleven! Hier speuren kinderen erop los, doorkruizen ze het terrein met behulp van de audiotours, gaan ze op avontuur over het (buiten)terrein van het castellum, leren ze denken en puzzelen als een archeoloog of kruipen ze in de huid van een echte Romein met hun eigen kinderfeestje. 

Maar natuurlijk is Museum Hoge Woerd een leuk en leerzaam uitje voor jong én oud, en vanaf heden is er een nieuwe activiteit voor de hele familie beschikbaar: het Kinderspoor.

Het Kinderspoor

Al jaren werkt Bastiaan Baggerman in het depot Archeologie van de gemeente Utrecht. Hier worden alle vondsten van opgravingen in Leidsche Rijn bewaard. “Wat zonde dat deze niet door iedereen te bewonderen zijn!”, denkt hij. Op een dag besluit Bastiaan Baggerman naar Museum Hoge Woerd te gaan en zich daar met een rammelend koffertje vol mooie vondsten te verstoppen...

In het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Want welke schat heeft Bastiaan Baggerman daarin nog achtergelaten? Kijk voor meer informatie en de reserveringsmogelijkheden op https://www.museumhogewoerd.nl/kinderspoor.
 

Museum Hoge Woerd

Dit unieke, interactieve museum voor jong en oud is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hét archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte, en de interactieve expo met o.a. een 360° film brengt de geschiedenis tot leven. Bovendien staat de Hoge Woerd, het gebied waar het castellum middenin ligt, op de nominatielijst om te worden aangewezen als UNESCO Werelderfgoed, samen met andere resten van de Limes in Nederland. Museum Hoge Woerd is gratis te bezoeken, hoewel het momenteel wel verplicht is om een reservering te maken in verband met de huidige coronamaatregelen. Kijk voor de actuele openingstijden en het aanbod op www.museumhogewoerd.nl.

Castellum Hoge Woerd

Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, het theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafé. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum de plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong en oud. 

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws