Afbeelding

Fort Maarsseveen op lijst werelderfgoed bruist van activiteiten

Vrije tijd

MAARSSEN > Het grote nieuws van deze zomer? Dat Fort Maarsseveen als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie werelderfgoed is geworden. Een prachtige onderscheiding die we vieren door loftrompetten te steken en een boordevolle feestelijke agenda met allerhande activiteiten te presenteren. Het is lekker druk de komende weken.

Wat een glorieuze titel is het! Werelderfgoed op de lijst van de Unesco. Zo staat Fort Maarsseveen met de andere 95 forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (inclusief twee kastelen en zes vestingen), honderd militaire sluizen, dijken en kanalen en ruim duizend betonnen werken als kazematten op een lijst naast de Tai Mahal en de Chinese Muur. En dat is toch bijzonder voor dit onderdeel van Stichtse Vecht!

Ode

Wat bijzonder is, verdient aandacht. Dat komt goed uit. Want er zijn veel activiteiten die naast het fort zelf aandacht verdienen. De agenda zit boordevol. Kom je langs en genieten? Er zit voor iedereen iets bij. Muziek, kunst, natuur, rondleidingen…. Neem de expositie Water_dicht die een ode aan het landschap is. Negen kunstenaars geven hun visie. De expositie is nog tot eind september te bekijken. En wat te denken van een open boekendag op 15 augustus? Met allerhande ideeën over boeken schrijven en uitgeven? Als toetje geeft harpiste Beate Loonstra die dag een concert. Een unieke mix. Wil je meer natuur en actie? Boek dan een rondleiding van de Polderwachter. Zo hoor je het verhaal achter het werelderfgoed eens van een ander.

Oase

Mocht je toch rust willen, pak dan een momentje dat het fortterrein open is en er geen activiteit gepland staat. Ook voor stiltezoekers is Fort Maarsseveen een oase. Elke dag is het terrein open van half elf tot half zes. Tijd genoeg om weg te dromen bij het feit dat je bovenop een prachtig stuk werelderfgoed zit. Dat zit en droomt extra lekker! (Ben je klaar met dromen bij Fort Maarsseveen, wip dan ook eens langs de buren van Fort Nieuwersluis. Dat andere werelderfgoed-juweeltje in onze gemeente. Tip: de afstand is goed te fietsen, en maakt onderdeel uit van de route langs de Hollandse Waterlinie.)

Plekje

Reserveren en aanmelden voor diverse activiteiten bij Fort Maarsseveen is nodig. Dan weet je zeker dat er op het fort plek is voor je. En voldoen wij met elkaar aan de coronaverplichtingen. Kijk even op www.fortmaarsseveen.nl wat je moet doen. We zien je graag!

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws