Afbeelding

Verdubbeling inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht

Gemeente

UTRECHT > Utrechters kunnen hun kerstboom na gebruik inleveren op veertig inzamelpunten verspreid over de stad, ruim twee keer zo veel als vorig jaar. Verder haalt de gemeente kerstbomen opnieuw op twee data huis-aan-huis op en kunnen de bomen ook worden ingeleverd bij de afvalscheidingsstations. Vorig jaar haalde de gemeente zo'n 50.000 kerstbomen op.

Alle Utrechtse huishoudens ontvangen deze maand een brief met alle informatie over de inzameling van kerstbomen en afval op en rond de feestdagen. Bewoners kunnen hun kerstboom van 2 t/m 31 januari aanbieden bij de inzamelpunten. De locaties staan vermeld op www.utrecht.nl/kerstboom. Inwoners kunnen hun boom ook inleveren bij de afvalscheidingsstations aan de Tractieweg 120, Zwarte Woud 250 en Mostperenlaan 2. Verder worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald in de weken van 6 en 13 januari. "We hopen dat we hiermee onze inwoners beter tegemoet komen en dat zij gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden", zegt wethouder Klaas Verschuure (circulaire economie).


Duurzame verwerking kerstbomen

De gemeente wijst bewoners tevens op de mogelijkheden om een kerstboom te 'huren' of om een boom met kluit te kopen. Omdat kerstbomen niet gecomposteerd kunnen worden via het normale groente-, fruit- en tuinafval, moeten ze apart worden ingezameld en verwerkt. De apart ingezamelde kerstbomen verwerken we in Utrecht tot speciale compost, dat goed werkt als bodembedekker. Naar verwachting zullen er ook dit jaar zo'n 45.000 tot 50.000 kerstbomen worden opgehaald.


Wijziging ophaaldagen rond feestdagen

In verband met de feestdagen veranderen de ophaaldagen van het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald. Deze wijzigingen gelden voor restafval, groente,- fruit- en tuinafval, papier en karton en voor plastic, blik en pak. In de huis-aan-huisbrief van de gemeente staat vermeld wat de wijzigingen rond de feestdagen zijn. Actuele informatie over de afvalinzameling is verder te vinden op de site mijnafvalwijzer.nl of in de gratis afvalwijzer-app.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws