Zwaar bevochten overwinning TRIO

Sport

DE MEERN > Gemakkelijk was het niet. Schaakvereniging Baarn bleek een taaie tegenstander die pas op het eind van de avond hun meerdere moesten erkennen in het viertal van TRIO. Als koploper moest TRIO uiteraard bewijzen dat dit ook terecht was maar in de eerste partijen bleek al dat het een zwaar avondje beloofde te worden.

Floris Bongaerts was, zoals altijd, bijzonder scherp in de opening. Zijn tegenstander overrompelen was ook nu weer een duidelijke strategie. Hetgeen ook in het middenspel bleek want met 2 vrijpionnen en zwaar geschut in de aanval leek de 1-0 in de pocket. Maar het schaakspel blijft verrassend en onvoorspelbaar. De tegenstander kon een tussenschaak geven waarop Floris helaas verkeerd anticipeerde, en vervolgens zijn meerdere moest erkennen. Het schaakspel lijkt soms hard. Ondanks het mooie spel van Floris met veel prachtige zetten bepaalde helaas 1 verkeerde zet het resultaat. (TRIO-BAARN 0-1)

Sebastiaan van Asselen speelde een gedegen partij. Het hele seizoen al sterk spelend en, ook tot eigen verrassing, op dit moment trotse koploper in de clubcompetitie, leek ook deze partij een vervolg te worden op zijn eerdere partijen in de externe competitie. Echter ook zijn tegenstander bleek zijn avond te hebben en beide kregen niet de kans om aanvallend beslissend te zijn. Het besluit tot remise leek gezien de stelling zeker de juiste (TRIO-BAARN 0,5-1,5)

Aan het derde bord speelde Theo van der Poll een sterke partij. Dit seizoen wisselvallig maar de laatste weken begint de vorm weer terug te keren. In het begin van de partij kon Theo een pion bemachtigen en die voorsprong kon tot tot diep in het middenspel behouden blijven. Door een mooie combinatie die zijn tegenstander over het hoofd zag tijdens een dameruil won Theo nog een stuk waarna hij het eindspel eenvoudig naar winst kan afwikkelen en de stand op de avond weer gelijk bracht. (TRIO - BAARN 1,5-1,5)

Het lot van die avond lag dus in handen van teamcaptain Ben de Ree die op het 4e bord een enerverende partij speelde met een tot ver in de avond gesloten stelling op het bord. Nadat de overige partijen allang waren beslecht duurde het nagenoeg de maximale speeltijd om de strijd te beslechten waarbij Ben 2 minuten op de klok had en zijn tegenstander, na eerst ruim te hebben voorgestaan qua tijd, iets minder dan een minuut. Qua verdediging moest Ben alles uit de kast halen, en een remise leek in aantocht maar geen van beide spelers bood deze aan. De stelling begon vervolgens langzaam in het voordeel van de tegenstander aan het kantelen maar Ben deed echter constant de goede zetten om de aanval te pareren. In die allerlaatste minuut gaf zijn tegenstander in tijdnood een toren weg waarop hij, sportief, ook gelijk opgaf. (TRIO-BAARN 2,5-1,5)

Al met al een fraaie en verdiende overwinning waardoor de koppositie behouden blijft. De komende wedstrijden worden belangrijk want dan komen de runner ups op plaats 2 en 3 aan de andere kant van het bord zitten. Het beloofd dus nog een spannende competitie te worden

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws