Afbeelding

De Buddyloop, wandelen voor het goede doel!

Lezersnieuws

REGIO > De Buddyloop is een wandelevenement om geld op te halen voor het Buddyhuis, onderdeel van het kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis. De wandeling vindt plaats op zondag 5 april 2020. 

Over het BuddyHuis

Wie de diagnose kanker krijgt, kan overspoeld raken door gevoelens van angst en onzekerheid. Hoe verwerk je de diagnose, wat staat je te wachten en hoe ga je om met de gevolgen van een behandeling? Contact met een ervaringsdeskundige kan dan heel waardevol zijn. 

Het Buddyhuis brengt (ex) kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren, zowel voor, tijdens als na de ziekte. Dit alles onder de paraplu van het St. Antonius Ziekenhuis.

Over het initiatief

Door Femke Riel, initiatiefneemster van het buddyhuis

Toen ik begin 2017 de diagnose borstkanker kreeg ben ik, op advies van mijn buddy, gaan lopen. Lopen hielp mij niet alleen om fit door de behandelingen heen te komen maar zorgde er ook voor dat ik alles tussen mijn oren op een rijtje kreeg. Na het hele traject van chemo, operatie en bestralingen ben ik blijven wandelen, soms alleen maar ook vaak samen. Samen een wandeling maken praat makkelijker en daardoor verbindt het mensen, net zoals we binnen het buddyhuis mensen aan elkaar verbinden. Met de buddyloop doen we er nog een schepje bovenop en verbinden we met het lopen de drie St. Antonius Ziekenhuizen waar het Buddyhuis onderdeel van is. Op zondag 5 april maken we een wandeling van het Sint-Antonius Ziekenhuis Utrecht, via locatie Nieuwegein en Woerden weer terug naar Utrecht, waar zich het kankercentrum & het buddyhuis bevinden.
 

Binnen het Buddyhuis hebben we een aantal dromen, zoals een app om nog beter buddy koppels te kunnen maken, een huiskamer waar je elkaar kan ontmoeten en organisatie van activiteiten om ook partners en kinderen een sociaal vangnet te kunnen bieden. Om al onze dromen waar te maken hebben we geld nodig, we hopen met deze Buddyloop een bedrag van €100.000,- op te halen. Loop mee en help ons nog meer (ex)kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken.

www.buddyhuis.nl

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws