Afbeelding

De Vrijstaat schittert met DODO live! in Podium Hoge Woerd

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Zaterdag 4 juli vond voor het eerst sinds de coronamaatregelen weer een voorstelling plaats in Podium Hoge Woerd. 

De Vrijstaat Theaterfamilie betrad het podium en trakteerde het publiek op een bloedstollend verhaal, live begeleid door jonge muziekstudenten. Het publiek keek ernaar uit - binnen twee weken waren alle voorstellingen van DODO live! uitverkocht - en werd niet teleurgesteld. Quinten (13 jaar): "Het zit ongelooflijk knap in elkaar en het raakt echt. De Dodo acteerde geweldig. Toen de Mens aan kwam lopen, deinsde ze helemaal terug. Super realistisch!"


De Vrijstaat produceert jaarlijks een muzikale theatervoorstelling voor 8+ op basis van een nieuw geschreven theatertekst. Dit jaar is dat DODO live!, een spannende ontdekkingsreis door tijd en ruimte. De cast wordt gevormd door De Vrijstaat Theaterfamilie: een mix van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie en jongeren en studenten van HKU Musician 3.0 en de Nederlandse Pop Academie. Daphne de Bruin (theatermaker en actrice): "Theater maken met zoveel verschillende generaties is een bijzonder proces. De jongeren worden in de praktijk opgeleid door ervaren makers en staan als een team op de vloer."

DODO live! is alweer de 11de voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie met dieren als inspiratie. Ieder jaar worden actuele thema’s verbonden aan een bloedspannend verhaal dat de toeschouwer meeneemt op een theatrale trip. In DODO live! komt de jonge klimaatactiviste Eva terecht in het Archief van de Uitgestorven Dieren. Daar wordt zij onderdeel van de strijd tussen Mevrouw Deus en haar zoon Lucifer die beide andere ideeën hebben over de toekomst van de aarde. Als het voortbestaan van de mens ook op het spel komt te staan moet Eva wel ingrijpen.

De kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie spelen de rol van Uitgestorven Dieren, Klimaatactivisten en Archivarissen. De helft van hen staat voor het tweede jaar op rij op het podium en gaat volgend jaar zeker door. Tessa (12 jaar): "De Vrijstaat TheaterAcademie is de plek waar je jezelf kan zijn! Vlammen op De Vrijstaat." Lena (10 jaar): "Het is heel leuk, want het is altijd gezellig en je leert heel goed toneelspelen." Komend seizoen is er ook ruimte voor nieuwe kinderen en jongeren op onze TheaterAcademie. De inschrijving start op 15 juli. Meld je aan via www.devrijstaat.nl en start vanaf oktober met toewerken naar de nieuwste Vrijstaat-voorstelling Mispoes.

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws