Afbeelding

Landelijke opening, 70 keer voorlezen, Sprookjesparade en Tijdgala in Bibliotheek Utrecht

Vrije tijd

UTRECHT > Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema En toen? Vanuit de Bibliotheek Neude verzorgen Ridder van Kooten en Anne Appelo de feestelijke landelijke opening op woensdag 30 september om 10.00 uur. Live te volgen vanuit alle scholen. In de Bibliotheek Utrecht wordt tijdens de Kinderboekenweek 70 keer voorgelezen, er zijn workshops, een speurtocht, een Sprookjesparade en een Tijdgala.

Vips, wethouders, wijkagent, meesters, juffen en kinderen lezen voor

Tijdens de Kinderboekenweek kun je tien dagen lang, zeven dagen per week in verschillende bibliotheken luisteren naar heel veel voorlezers. Bekende Nederlanders en Utrechters, wethouders, de wijkagent, juffen, meesters en kinderen van vele scholen en meer. Er zijn ook voorleessessies met workshop van het Centraal Museum of het Universiteitsmuseum. In zeven bibliotheken, dagelijks van 15.30 – 16.00 uur (tenzij anders aangegeven). Gratis, soms is reserveren nodig. Kijk voor alle voorlezers op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Let op: vanwege de verbouwing van Bibliotheek Overvecht kun je op andere plekken in Overvecht luisteren naar mooie verhalen.

Ontwerp je eigen gildezegel

Luister naar een verhaal over?de middeleeuwse stad en?maak een gildezegel voor iemand die belangrijk is voor jou. Voorlezen en workshop van het Centraal Museum. In Bibliotheek Zuilen (30 sept), Hoograven (3 okt), Neude (4 okt), Leidsche Rijn Centrum (5 okt), Kanaleneiland (9 okt), Vleuterweide (10 okt) en Buurthuis de Boog Overvecht (5 okt). Alle workshops beginnen om 15.30 uur. Voor 7-12 jaar, gratis, wel reserveren. ? In het Centraal Museum kun je in de tentoonstelling?‘De Ommuurde Stad’?meer leren over Utrecht in de Middeleeuwen.

Ringen tellen, tanden meten

Hoe oud ben jij? En hoe weet je dat eigenlijk? Waarschijnlijk heb je dat een keer aan je ouders gevraagd en wisten zij het. Maar dieren en planten kunnen niet

praten, en dus ook niks vragen. Hoe kom je er dan achter hoe oud zij zijn? Kom ook ringen tellen en tanden meten. Voorlezen en workshop van het Universiteitsmuseum. In Bibliotheek Vleuterweide (1 okt), Kanaleneiland (2 okt), Zuilen (7 okt), Leidsche Rijn Centrum (8 okt), Neude (9 okt), Hoograven (10 okt) en Gagelsteede Overvecht (4 okt). Alle workshops beginnen om 15.30 uur. Voor 7-12 jaar, gratis, wel reserveren.

Kraak de code

Ben je gek op speuren, dubben, denken, doen en codes kraken? Kom dan met jouw team van maximaal 4 personen op 3 oktober naar de Bibliotheek Neude. Tussen meer dan duizend boeken ga je op zoek naar de code om professor Eloi terug te halen naar het nu. Hij is blijven steken in het verleden in zijn zelfgemaakte tijdmachine en heeft jouw hulp nodig. Kraak de code en help hem weer terug te komen. In samenwerking met het Universiteitsmuseum. Zaterdag 3 oktober elk half uur tussen 15.00 en 19.30 uur. Reserveren, €15 per team/ €12,50 voor bibliotheekleden.

Sprookjesparade

Er was eens … lang lang geleden ... in een land hier ver vandaan … Wie kent ze niet? De zinnen waarmee sprookjes je naar verre oorden en tijden brengen. Tijdens de Sprookjesparade ga je op reis door de bieb. Onderweg kom je veel verhalen tegen! Je begint met de theatervoorstelling ‘Aladdin’ door Koekla. Dan ga je op sprookjestocht. Onderweg verzamel je figuren op je kaart en maak je een toverstok waarmee je de prinses wakker kunt maken. In samenwerking met de Utrechtse Kinderboekwinkel. Bibliotheek Neude, zondag 4 oktober 10.15 – 11.45 uur of 11.30 – 13.00 uur. Voor 4-6 jaar, reserveren, €15 / €7,50 voor bibliotheekleden en met U-pas.

Tijdgala

Kom binnen over de rode loper voor een feestelijke avond met theater en workshops. Verkleed je als ridder, mummie of ander personage uit vroegere tijden of trek je feestelijkste outfit aan. Ga naar de swingende theatervoorstelling ‘Yah Maashi Mon’, gebaseerd op Dummie de Mummie-boeken van Tosca Menten. Daarna neem je de route door de Steentijd, Griekse tijd, Romeinse tijd of de Middeleeuwen. Onderweg volg je leuke workshops en ontmoet je kinderboekenweekschrijver Arend van Dam. Met aan het eind een spetterende disco! Bibliotheek Neude, zaterdag 10 oktober 19.00- 21. 15 uur. Voor 7-12 jaar, reserveren €15/ €7,50 voor bibliotheekleden en met U-pas.

EN TOEN?

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 ga je terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Meer informatie, het volledige programma en de kaartverkoop vind je op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws