Afbeelding

Docent Minkema College genomineerd voor geschiedenisleraar van het jaar

Lezersnieuws

WOERDEN > Docent Maurits Harmsen is samen met 14 andere docenten uit het hele land genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar, georganiseerd door de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum. Een van zijn vmbo-leerlingen en een collega gaven hem op en uit 170 deelnemers is Harmsen uitgekozen als één van de kandidaten voor deze prijs. 

Voor het achtste jaar op rij organiseren de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum de verkiezing voor de beste geschiedenisdocent van het land. Met deze prijs willen zij docenten die met hun kennis en enthousiasme leerlingen weten te inspireren, belonen. “Ik was ontzettend verrast toen het Rijksmuseum mij belde om te vertellen dat ik bij de top 15 zit. Helemaal omdat ik deze nominatie te danken hebben aan een van mijn leerlingen. Voor hen ben ik tenslotte dit prachtige beroep gaan uitoefenen, dus dit voelt als een heel mooi compliment”, aldus Maurits Harmsen. 

In het najaar komt de jury, onder leiding van Noraly Beyer, een bezoek brengen aan de vmbo-locatie van het Minkema College aan de Steinhagenseweg om een les van Maurits Harmsen bij te wonen. Naar aanleiding daarvan wordt een top 6 gekozen die doorgaan naar de volgende ronde. “Dat wordt natuurlijk best spannend, maar ik heb er vooral veel zin in. De afgelopen maanden ben ik o.a. door de coronamaatregelen veel van de lesstof gaan uitleggen via filmpjes op mijn Youtube-kanaal en het delen van historische gebeurtenissen via Instagram. Voor het online lesgeven was dit natuurlijk een uitkomst, maar ook op school merk ik dat deze manier goed aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. Met deze hedendaagse aanpak wil ik de jury graag laten zien hoe je de toekomst kunt verbinden met het verleden.”

Indien Harmsen tot de laatste zes kandidaten wordt gekozen, wordt er vervolgens een videoportret van hem gemaakt. Uit deze shortlist komt een top 3 waaruit de jury de beste geschiedenisdocent van 2021 kiest. Leerling Robine van der Stoep (klas 2) die Maurits Harmsen heeft opgegeven, hoopt natuurlijk dat haar docent er vandoor gaat met de prijs: “Meneer Harmsen is een leuke en gezellige docent en maakt de lessen leuker door filmpjes te maken op YouTube en hij doet veel op Insta”

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws