Afbeelding
Judith Tieleman

Nog een maand tot Duurzaam Weekend Utrecht 2021

Lezersnieuws

UTRECHT > Green up your life! Nog precies een maand tot Duurzaam Weekend Utrecht 2021, het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland. Laat je inspireren en ontdek hoe leuk het is om vrolijk bij te dragen aan een groenere wereld. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juli kan je meedoen aan diverse leuke workshops, lezingen en deelsessies over duurzame thema’s. 

Dit wordt de zesde editie van hét festival over duurzaamheid. Na een succesvolle digitale editie in 2020 zijn wij verheugd elkaar weer live te kunnen inspireren op ons festivalhart op De Neude in Utrecht.

Congrestival voor duurzame professionals

Het festival begin op vrijdag 9 juli met een congres voor professionals. Op het programma staan sprekers als Klaske Kruk van Circularities, Marloes van den Berg van de Koninklijke Jaarbeurs en Marianne Vollebergh van The Bin. Ze nemen je mee in de wereld van intrinsieke motivatie, duurzame evenementenlocaties en gerecyclede fietsbanden. 

Ontdek meer over Duurzame Weekend congrestival op 9 juli.

Duurzame activiteiten voor het hele gezin

In de binnenstad van Utrecht ligt het festivalhart met entertainment, muziek, workshops, duurzaam eten en activiteiten voor het hele gezin. Maar ook op centrale punten in verschillende wijken is er een programma over duurzaam wonen en consumeren en een duurzame omgeving. 


Op het programma staan veel verschillende activiteiten, zoals een virtuele klimaatexperience, een duurzame escaperoom en je kan duurzaam daten. Zet jouw wijk in bloei met Guerilla Gardening of verduurzaam je kledingkast. Er is een leuke pubquiz en we geven diverse creatieve workshops, zoals ‘van Domtoren tot steengoed’ of zelf chocola maken. Verder kan je genieten van muziekoptredens, een filmavond en talkshows over duurzaam leiderschap, consumptie en circulaire economie. Proef de biertjes bij Brouwerij de Leckere of wandel door de Utrechtse stad met onze duurzame horeca- en winkelroute.

Bekijk het volledige programma met alle activiteiten op 10 en 11 juli.

Verduurzamen doe je samen

Duurzaam Weekend is een festival om vrolijk te verduurzamen. Directeur Margit Végh: “Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen iets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan kunnen deelnemen. Een festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie ‘Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen’ te vervullen.”


Over Duurzame Week

Duurzame Week is een organisatie die mensen helpt hun (werk)leven vrolijk te verduurzamen. Naast Duurzaam Weekend Utrecht, biedt Duurzame Week talloze evenementen rondom de duurzame thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. Dit jaar is Duurzaam Weekend op de Neude en andere locaties in Utrecht. Ook zijn diverse programmaonderdelen van Duurzame Week via livestream te volgen. 


Laat je inspireren bij Duurzaam Weekend Utrecht en ervaar dat een groener leven haalbaar is. 


Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws