Afbeelding

Pop-up museum over de Koeiemart verlengd

Vrije tijd

WOERDEN > Het is gelukt: het Pop-up museum over de Woerdense Koeiemart wordt verlengd tot met 27 maart! Tijdens de lockdown moest de culturele sector de deuren sluiten en dat gold ook voor het tijdelijke locatie van Stadsmuseum Woerden op Rijnstraat 35-37. Nu die eindelijk weer open kon is het jammer om op 6 februari, de geplande datum, alweer te sluiten. Gelukkig kon het museum de ruimte langer huren en de tentoongestelde koeien langer lenen. Ook de vrijwilligers kunnen zich bijna allemaal langer inzetten.

Het Pop-up museum is onderdeel van de unieke dubbel-tentoonstelling GeKOEsterd, koe in de kunst en op de koeiemart. Een speciale groep Pop-up vrijwilligers zorgt voor een gastvrije ontvangst in dit voormalige winkelpand. Binnen kun je je ogen uitkijken bij de bonte verzameling koeien en koetjes uit particuliere collecties. Op een aantal panelen duik je het verleden in van de Woerdense mart, die al dateert uit 1410. Ondanks alle veranderingen blijft dit een traditie van formaat. De tentoonstelling toont al die veranderingen. Een goede traditie bestaat immers dankzij aanpassingen aan de nieuwe tijden. Je leest ook hoe diverse Woerdenaren denken over de toekomst van de mart. Eye-catcher is het speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte kunstwerk Koppig. De kleuren spatten er vanaf. Twee jonge kunstenaars hebben alle verhalen over de Koeiemart van vroeger en nu verwerkt in dit meer dan vijf meter brede werk.

Loop binnen, maak een praatje met de vrijwilligers en andere bezoekers en kijk je ogen uit! Het Pop-up museum is open van woensdag tot en met zaterdag van 11-16 uur en op zondag van 13-16 uur en de toegang is gratis. En mocht je zin hebben: het Pop-up museum heeft nog plaats voor enkele nieuwe vrijwilligers, omdat niet iedere vrijwilliger langer kon blijven.

Online Koeien-kunst-kijken Je kunt ook nog vier keer meedoen met de korte online koeien-kunst-kijk lessen op dinsdagochtenden en woensdagavonden, in het kader van het Stadsmuseum bij je Thuis. Elke week staat een ander kunstwerk uit GeKOEsterd op het programma. Kijk om je aan te melden op de website van het museum onder Nieuws.

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws