‘Een ober van niks’ © Joep van Aert
‘Een ober van niks’ © Joep van Aert

Boekvoorstellingen en rondreizende activiteiten in de bieb Utrecht tijdens de meivakantie

Vrije tijd

UTRECHT > In de meivakantie is er in de bieb van alles te doen voor kinderen. Er zijn theatervoorstellingen gebaseerd op prentenboeken van Leo Timmers en Tjebbe Veldkamp. Het Atelier en het Laboratorium reizen rond met de biebfiets. En er zijn Babyconcerten en rondleidingen.

Voorstellingen Een ober van niks 4+ en Katton 2+

De ‘ober van niks’ doet erg zijn best, maar alles gaat altijd verkeerd. Tot er niemand meer in zijn restaurant wil komen. Of toch wel? Muzikale voorstelling met poppen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp. In Theater Bibliotheek Neude, zondag 24 april van 14.00-14.45 uur. Voor 4+, kaartjes €12/ €6 voor bibliotheekleden. ‘Katton’ is een energiek avontuur over nieuwsgierig durven zijn. Bram van Beusekom brengt op speelse wijze karton en papier tot leven in een verrassende wereld vol dieren. Voorstelling geïnspireerd op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. In Theater Bibliotheek Neude, zondag 1 mei van 11.00-11.40 uur. Voor 2+, kaartjes €12/ €6 voor bibliotheekleden.

Verhaalatelier ‘Pauw is een beetje verlegen’ 4-6 jaar

Het verhaal ‘Pauw is een beetje verlegen’ van Jin Xiaoyu wordt voorgelezen. Daarna maken de kinderen hun eigen verentooi. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (29 april), Hoograven (2 mei), Overvecht (3 mei) en Kanaleneiland (4 mei), steeds van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur. Gratis inloop. In Bibliotheek Neude is op zondag 8 mei het verhaalatelier ‘Paultje en het paarse krijtje’ voor 3-6 jaar. Van 11.00-12.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Reserveren €10/ €5 voor bibliotheekleden.

Dogman tekenen 6-8 jaar

Workshop tekenen voor fans van ‘Dogman’, de stoere dappere beschermer van de wereld, half politieagent en half hond. Nergens bang voor, of stiekem toch wel. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (29 april), Hoograven (2 mei), Overvecth (3 mei) en Kanaleneiland (4 mei), steeds van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur. Gratis inloop.

Reizend Lab 8-12 jaar

Zijn robots ook blij? Worden ze wel eens boos? Kinderen kunnen robots programmeren en laten dansen van blijdschap, hun eigen emoticon ontwerpen met de 3D-pen of een spannend Stop-motion filmpje maken. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (29 paril), Hoograven (2 mei), Overvecht (3 mei) en Kanaleneiland (4 mei), steeds van 11.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur. Gratis inloop.

Babyconcert Dierencarnaval 0-2 jaar

Een klassiek concert voor ouders en baby’s en dreumessen bij een boekje. Deze maand ‘Dierencarnaval’ van Marion Billet. Gespeeld door Jens Groenewold op viool en Robin de Zeeuw op de contrabas. In Bibiotheek Leidsche Rijn Centrum van 10.00-10.30 uur en Neude van 12.00-12.30 uur. Reserveren, €10/ €5 voor bibliotheekleden.

In de meivakantie zijn verder nog rondleidingen voor kinderen in Bibliotheek Neude en activiteiten in het Lab. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/meivakantie

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws