Afbeelding
Owner

Volgende fase van de aanleg van een nieuw riool in Nijevelt in De Meern

Nieuws

DE MEERN > De gemeente gaat rond half augustus 2022 verder met het vervangen van het riool in de Marelaan (kruising Van Heemskerklaan), Ten Veldestraat, Van Heemskerklaan (parallelweg), Meerndijk (parallelweg), Veldhuizerlaan en de Van Nijenrodelaan. 

Over de precieze startdatum en de planning/ fasering worden bewoners nog nader over geïnformeerd. 

Het riool in Nijevelt is aan vervanging toe, zo laat de gemeente weten. ‘In deze straten vervangen we het riool en leggen we ook een apart hemelwaterriool (regenwaterriool) aan. Dat doen we om het vuilwaterriool niet onnodig te belasten. De aannemer haalt eerst het asfalt of de bestrating weg, en kan dan beginnen met graven. Dan vervangen we het vuilwaterriool en plaatsen we het nieuwe hemelwaterriool. Tot slot maken we de straat weer dicht. Dat doen we met stenen (en niet met asfalt). Dit heeft met ‘zetting’ van de grond te maken. Na ongeveer twee jaar komen we terug om de straat definitief te herstraten. Of dit met stenen en/of asfalt is, is nog niet bekend. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte’, aldus de gemeente.

Omdat de aannemer nog niet bekend is kan de gemeente nog geen  precieze (detail)planning opgeven. Deze volgt nog. 

‘We voeren de werkzaamheden gefaseerd uit. Dat betekent dat niet alle straten in één keer open gaan. De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. We beseffen dat de bewoners hinder hebben van de werkzaamheden. Het rioolonderhoud is echter dringend nodig. Uiteraard doen we er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. En we werken (zoals altijd) binnen de geluidsnormen’, aldus de gemeente. 

 Tijdens de werkzaamheden is het deel van de straat waarin gewerkt wordt afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Volg de gele omleidingsborden.  Voetgangers hebben altijd wel doorgang. Houd u er rekening mee dat er minder parkeerplekken beschikbaar zijn en dat de parkeerdruk in de omliggende straten dan tijdelijk hoger wordt. Tijdens de werkzaamheden kunt u uw GFT-, plastic/blik/pak- of kliko/ minicontainer op de normale inzameldagen aanbieden op de dichtst bij zijnde kruising waar de vuilniswagen wél kan komen. Uw restafval kunt u gewoon kwijt in de ondergrondse container. 

‘Per woning gaan we bekijken of we uw regenpijp aan de straatzijde kunnen afkoppelen van het vuilwaterriool Zoals gezegd leggen we tevens een regenwaterriool aan. Er komen dus twee rioolleidingen in de straat; een buis voor vuilwater en een buis voor regenwater. We willen zoveel mogelijk regenpijpen aan de voorzijde van de woningen bovengronds ‘loskoppelen’ of rechtstreeks aansluiten op het regenwaterriool. Dit is niet verplicht, maar als u bereid bent daaraan mee te werken; gaan we kijken hoe we dat kunnen doen. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden’, aldus de gemeente.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws