Afbeelding
Owner

Informatieavond over verbouwing Weide Wereld

Nieuws

VLEUTERWEIDE > De gemeente is bezig samen met de gebruikers van de Weide Wereld aan de renovatieplannen van MFA (Multifunctionele accommodatie) Weide Wereld. “We willen van Weide Wereld een kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw maken. Tijdens de informatiebijeenkomst laat de architect het definitieve ontwerp zien, bespreken we de planning. Ook is er voldoende tijd en ruimte voor het beantwoorden van uw vragen’, zo is de uitnodiging van de gemeente. De informatieavond is op dinsdag 20 september van 19.30 – 20.30 uur in de  Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50. Aanmelden vooraf is niet nodig

Na de verbouwing :heeft Weide Wereld een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit, is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd en is het gebouw kindvriendelijk. Ook zijn ruimtes opgefrist en is besloten wat de kleur van het glas wordt, nu nop dat roze-paars. Ook wordt de wateroverlast aangepakt. ‘We zijn bezig met het afronden van de definitieve plannen van de verbouwing van MFA Weide Wereld. Daarna kunnen we van start gaan. De verbouwing duurt ruim 1 jaar. Van november 2022 tot en met december 2023’, aldus de gemeente. ‘Het aantal basisschoolleerlingen in Vleuterweide verandert. Daarom moesten we met schoolbesturen nieuwe afspraken maken over de plaats van de 3 scholen in de buurt. We zijn het eens over een nieuwe plek. De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon komt straks in Weide Wereld. OBS Vleuterweide en Zonnewereld verhuizen straks naar nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg.

Deze organisaties kunt u straks vinden in Weide Wereld

  • De Twaalfruiter en BSO en kinderopvang Kind & Co
  • Koko Kinderopvang
  • Smallsteps
  • Reinaerde De Ster Kinderopvang
  • DOCK Welzijnsorganisatie

We werken aan het definitief ontwerp. Binnen het definitief ontwerp worden de details verder ingevuld. De architect, de gemeente en de verschillende huurders overleggen over de details van de nieuwe inrichting van de Weide Wereld. Bijvoorbeeld welk materiaal waar wordt toegepast en er wordt gekeken naar kleurgebruik.

Oktober 2022 verhuizen Kinderopvang Koko, Smallsteps en Reinaerde De Ster Kinderopvang voor ruim 1 jaar naar tijdelijke huisvestingslocaties. Dit is vanwege geluidsoverlast tijdens de verbouwing van MFA Weide Wereld.

  • Kinderdagcentrum Reinaerde De Ster verhuist naar de Componistenlaan. We hebben deze locatie gekozen omdat er voldoende plek is om de kinderen te brengen en halen met taxibusjes.
     
  • Koko en Smallsteps verhuizen naar tijdelijke huisvesting aan de Landschapsbaan. De planning is dat de kinderdagverblijven in oktober 2022 naar de Landschapsbaan verhuizen.

In december 2023 keren Reinaerde, Koko en Smallsteps weer terug naar Weide Wereld.

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws