Afbeelding

Diploma’s van de Historische Vereniging voor jonge archeologen

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op 1 en 8 juli werden de diploma’s uitgereikt aan jongeren die de cursus De Graaf Junior en De Graaf Senior met goed gevolg hadden afgelegd. De diploma’s werden overhandigd door Wim de Vrankrijker van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn bij een lunch voor de jonge archeologen en hun ouders.

Door de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn wordt al jaren in samenwerking met de gemeente Utrecht via Museum Hoge Woerd de cursus “De Graaf Junior” georganiseerd. Tijdens de cursus, o.l.v. Vera van der Sluis, Arthur van der Leij en Jan Bosman leren jongens en meisjes wat archeologie is, hoe je scherven kunt herkennen en hoe je kunt onderzoeken uit welke tijd ze afkomstig zijn. Het is een echte detective-cursus omdat de jongeren ook leren uitzoeken waarom de scherf nu precies op die plek in de grond zit. Wat was de oorzaak daarvan?

De grote animator van de cursus is Jan Bosman, vrijwilliger van de Historische Verenging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn: “Uiteraard was het ook voor onze jeugdgroepen een gek jaar door Covid-19. Gelukkig konden toch veel lessen door gaan. Uiteindelijk werden beide cursussen toch feestelijk afgesloten door een echte Romeinse lunch die de jongeren zelf maakten. Niet alle jongeren konden aanwezig zijn bij de diploma uitreiking. Voor de jongeren van de Graaf Senior bijvoorbeeld was het ook een middag om te gaan kijken naar hun nieuwe middelbare school. Het was voor hen en mij dan ook een definitief afscheid en ja, dat is soms best moeilijk.”

Alle jonge archeologen kregen naast hun diploma ook een jaar gratis lidmaatschap van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Na de zomer starten er weer nieuwe cursussen De Graaf Junior en De Graaf Senior. Alle informatie kunt u daarover vinden op onze website: https://histvervdmh.nl/. Als u zich dan abonneert op onze nieuwsbrief – publiceren wij daarin deze zomer de inschrijvingsgegevens en de cursusdata.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws