Afbeelding
Provincie Utrecht

Herinrichting beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten voltooid

Nieuws

REGIO > De onderhoudswerkzaamheden aan het Beeldenpark Jits Bakker  externe linkop landgoed Beerschoten zijn voltooid. De provincie, het Utrechts Landschap, gemeente De Bilt en de Stichting Jits Bakker Collectie hebben gezamenlijk voor de herinrichting van het beeldenpark gezorgd. 

Het park is weer klaar voor de toekomst en sluit nu meer aan bij de eisen van deze tijd. Verder is de inrichting verbeterd en is het park meer in harmonie met de omgeving.

Hoofdingang verlegd

Daarnaast is de hoofdingang verlegd naar de ingang van de berceau (de loofgang van haagbeuk) naast het paviljoen aan de Holle Bilt. Enkele beelden zijn verplaatst en sommige paadjes langs de beelden zijn verlegd en verbeterd, zodat er een betere wandelroute is ontstaan. Tot slot zijn er vaste struiken, planten en bomen bijgeplant, is er een bloemenweide ingezaaid en is de informatievoorziening verbeterd.

Jits Bakker

Jits Bakker (1937-2014) werkte ruim 50 jaar als zelfstandig en veelzijdig kunstenaar in binnen- en buitenland. Naast beeldhouwer was hij ook kunstschilder, tekenaar, aquarellist, glaskunstenaar, graficus, frescoschilder en maker van sieraden. De beeldend kunstenaar uit De Bilt omarmde de renaissance-idealen die zijn geïnspireerd op de oudheid, en streefde naar een zo veelzijdig mogelijke ontwikkeling. Hij koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Er zijn in zijn kunstwerken vaak verwijzingen terug te vinden die herinneren aan de klassieke mythologie, muziek, dans, sport en zijn traumatische ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend voor het werk zijn de ruwe en vlot gemodelleerde beelden vol dynamiek, tegenover de esthetische, strakke en gepolijste structuren in marmer en graniet.

In 1999 is het beeldenpark Jits Bakker geopend. Het park bevat 31 beelden in brons, graniet en marmer. Sinds 2009 is provincie Utrecht eigenaar van de beelden. Landgoed Beerschoten wordt beheerd door het Utrecht Landschap. Het beeldenpark is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws