CDA wil ruimte voor starters op Rijnenburg
CDA wil ruimte voor starters op Rijnenburg Leonard Walpot

CDA wil ruimte voor starters op Rijnenburg

Nieuws

DE MEERN > Afgelopen zaterdag hield het CDJA een kleinschalige politieke manifestatie in de polder Rijnenburg. Een handvol CDA-jongeren zetten een Tentenkamp op en ‘claimden’ de grond voor starters op de woningmarkt. Een ludiek protest, met een serieuze boodschap. Het CDA wil dat de gemeente Utrecht toch woningen gaat bouwen in Rijnenburg. ‘Als we de woningopgave serieus nemen, kunnen we dit soort locaties niet links laten liggen’ zeggen kandidaat-Kamerlid Bert van Steeg en Nander Bras, voorzitter van het Utrechtse CDJA.

Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in de Utrechtse regio. Tot 2040 zijn er ongeveer 145.000 nieuwe woningen nodig. Een groot deel daarvan past in bestaande plannen, maar voor een ander deel zijn nog geen plannen gemaakt. Het CDA wil dat de polder Rijnenburg in de toekomst een grote woningbouwlocatie wordt in de Utrechtse regio. De initiatiefnemers willen dat het Rijk een steviger rol inneemt in de volkshuisvesting en locaties zoals Rijnenburg aanwijst voor grootschalige woningbouw.

Kandidaat-Kamerlid voor het CDA en fractievoorzitter in de gemeente Utrecht Bert van Steeg: ‘De stad Utrecht heeft niet de luxe om Rijnenburg braak te laten liggen. Het verdichten van de stad zoals nu de plannen van het College zijn, brengt twee nadelen mee: bij binnenstedelijke bebouwing moet aan heel veel regels worden voldaan en daardoor ligt het bouwtempo veel lager. Daarnaast gaat het ten koste van de leefbaarheid van onze wijken omdat groen verdwijnt’.

De CDA-jongeren hielden afgelopen zaterdag overal in het land kleine manifestaties om de woningbouwplannen van hun partij te ondersteunen. Nander Bras, voorzitter van het CDJA in Utrecht: ‘Wij willen helder maken dat er echt actie nodig is. In de huidige woningmarkt maak je als starter geen schijn van kans. We moeten nu doorpakken zodat jongeren in de toekomst een eigen huis kunnen kopen of huren tegen een betaalbare prijs. Dit kleine tentenkamp is het begin van een nieuwe woonwijk wat ons betreft’.

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws