Daling WW-uitkeringen in Midden-Utrecht

Ondernemend

REGIO > In de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht daalde het aantal WW-uitkeringen in december met 2,6%. Dit is een sterkere daling dan in geheel Nederland (-1,9%). In vergelijking met een jaar eerder is de regionale afname van het aantal uitkeringen met 13,9% minder sterk dan de landelijke daling van 15%. De WW-uitkeringen namen in december in de regio Midden Utrecht in geringe mate toe bij de ICT-beroepen, technische beroepen en transport & logistieke beroepen. Bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de daling van het aantal WW-uitkeringen het sterkst.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen kwam eind december 2019 in de regio Midden-Utrecht uit op 10.432 uitkeringen. Dit was een daling van 2,6% ten opzichte van november 2019. Met uitzondering van de gemeenten Lopik en Montfoort daalde in december in alle andere gemeenten uit de regio het aantal WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen daalde in alle sectoren, met uitzondering van uitzendbedrijven (+5,9%), overige industrie (+2,4%) en de metaalindustrie (+2,3%). In de sectoren landbouw, bouw en schoonmaak bleef het aantal WW-uitkeringen gelijk in de regio. Op beroepsniveau nam het aantal WW-uitkeringen in geringe mate toe bij de ICT-beroepen (+7), de technische beroepen (+13) en de transport- en logistiekberoepen (+6). Alle overige beroepsklassen lieten een daling van het aantal WW-uitkeringen zien. In de beroepsklasse openbaar bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de afname met 78 WW-uitkeringen het sterkst.

WW-cijfers per beroepsklasse

Eind december 2018 verstrekte UWV in totaal 12.115 WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht. Dat waren 1.683 uitkeringen meer dan eind 2019. Dat is ten opzichte van 2018 een daling van 13,9% in de regio Midden-Utrecht. Op landelijk niveau is het aantal uitkeringen in 2019 met 15,0% gedaald. De absolute afname van het aantal WW-uitkeringen was in de regio Midden-Utrecht het grootst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-739). De procentuele daling was met 22,0% het sterkst bij de dienstverlenende beroepen. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, lag met 2,2% in december 2019 in de regio Midden-Utrecht onder het landelijk WW-percentage van 2,4%.

Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws