Pleidooi ondernemers voor extra fietsverbinding Liesveldsewetering

Ondernemend

REGIO > De Lies­veld­se­we­te­ring vormt op dit moment een flink obstakel voor een goede fiets­be­reik­baar­heid van Lage Weide en de Wetering vanuit Leidsche Rijn. Daarom is on­der­staand bericht aan de ge­meen­te­lij­ke wijk­bu­reaus van Leidsche Rijn en Vleu­ten-De Meern gestuurd door Park­ma­na­ge­ment De Wetering – Haarrijn, In­du­strie­ver­e­ni­ging Lage Weide en de Fiet­sers­bond afdeling Utrecht

In het mo­bi­li­teits­plan is een fiets­ver­bin­ding opgenomen over de Lies­veld­se­we­te­ring heen, tussen het Máximapark en be­drij­ven­ter­rein De Wetering. De be­drij­ven­ter­rei­nen De Wetering en Lage Weide hebben zich aan­ge­slo­ten bij de A2-al­li­an­tie. In die alliantie is af­ge­spro­ken om in 2025 5.000 werk­ne­mers extra op de fiets naar het werk te krijgen. Momenteel gaat 94% van de 25.000 werk­ne­mers met de auto. Ook al wonen de meesten binnen 7,5 km van hun werk.

Een van de knel­pun­ten in dit am­bi­ti­eu­ze plan is de be­reik­baar­heid per fiets van de beide be­drij­ven­ter­rei­nen: die laat flink te wensen over. De Lies­veld­se­we­te­ring vormt daarin een flink obstakel: tussen de brug bij Key West en de Walter Kollolaan zit 1,3 km. Omdat er geen aan­slui­ten­de routes zijn naar Key West, kun je pas bij de Maars­sen­se­weg weer verder. Daarom is er in feite een barrière van 1,9 kilometer. Ten over­vloe­de: De Haarijn­se­ra­ding is verboden voor fietsers.

De brug over de Lies­veld­se­we­te­ring maakt de “gele” routes op bijgaande kaart mogelijk. Er komen daardoor veel mensen dichter bij de be­drij­ven­ter­rei­nen te wonen. Bovendien worden de woon-werk fiets­rou­tes ple­zie­ri­ger. Het Lint is fijner fietsen dan de School­straat, Maars­sen­se­weg en De Hel­din­nen­laan.

Gezien de betonnen bus-brug bij de Mu­si­cal­ka­de en de houten brug bij de Walter Kollolaan is een lage door­vaart­hoog­te voldoende. Een brug zoals bij de Walter Kollolaan volstaat.

De brug is niet alleen voor woon-werk­ver­keer van belang. Er loopt een wandelpad langs de Lies­veld­se­we­te­ring, dat min of meer doodloopt bij de Ien Da­les­sin­gel. Dat pad wordt weinig gebruikt. Met deze brug erbij, sluit dit pad aan op het Máximapark en worden er allerlei wan­de­lin­gen mogelijk

Daar verzoeken wij, In­du­strie­ver­e­ni­ging Lage Weide, Ver­e­ni­ging Park­ma­na­ge­ment De We­te­ring-Haar­rijn en de Fiet­sers­bond, om er zorg voor te dragen dat deze brug in de (meerjaren)begroting van gemeente Utrecht wordt opgenomen. Mogelijk is het niet haalbaar om de brug voor 2025 te re­a­li­se­ren, maar dan dient hij zo snel mogelijk daarna te worden ge­re­a­li­seerd. Zodat de be­drij­ven­ter­rei­nen beter be­reik­baar worden en de in­span­nin­gen om mensen op de fiets te krijgen meer vruchten af zullen werpen. Wij als on­der­ne­mers­ver­e­ni­gin­gen zijn hiervoor hard aan de slag gegaan’, aldus de briefschrijvers.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws