Eric ondergaat een klem die met de stok op zijn arm en rug word aangelegd
Eric ondergaat een klem die met de stok op zijn arm en rug word aangelegd Takeda Ryu Nederland

Takeda Ryu Leidsche Rijn op toernooi in Merwestein

Sport Ingezonden

LEIDSCHE RIJN > Zondag 1 maart verruilde een groep Takeda Ryu Nederland leerlingen hun normale dojo Forum ‘t Zand voor het Nieuwegeinse Merwestein. Daar troffen ze de budoka van Utrecht Zuilen en Nieuwegein Merwestein om zich met elkaar te meten in een dag vol competitie. 

De Takeda krijgskunst beslaat een breed arsenaal aan disciplines, van het wapenloze aikido met een focus op klemmen en worpen, tot het zwaardvechten in Iaido. Tijdens de toernooidag van 1 maart lag de nadruk op drie disciplines: Aikido, Iaido en Jodo. In zowel Aikido als Jodo waren er twee verschillende wedstrijdvormen. In deze disciplines werd een vrije uitbeelding gebruikt, met aanvallen en tegenaanvallen. Daarnaast is er de technische wedstrijd, waarbij de deelnemers zo correct mogelijk klemmen en worpen toepassen. Beide disciplines boden een technische wedstrijd aan waarbij deelnemers om de beurt vrije aanvallen moeten verwerken met een worp en een vrije uitbeelding die zich meer richt op slagen en blocks. Voor Iaido, Japans zwaardvechten, was er een toernooi waarbij deelnemers moesten laten zien dat ze snel en technisch correct konden steken en snijden. 

Namens de dojo in Leidsche Rijn kwamen drie strijders uit. Na een zwaarbevochten poulefase vol spannende wedstrijden wisten twee van hen de finales te bereiken. René Völker van der Meijden behaalde een finaleplek voor Iaido en pakte daarmee de tweede plaats. Eric Baede, die voor het eerst meedeed aan een Takeda toernooi, behaalde tijdens zijn debuut een zeer knappe derde plaats bij de vrije uitbeelding met de stok (jodo). Een knappe prestatie van beiden!  

Ook al waren de gevechten tijdens deze dag vol passie, de sfeer was er zoals we dat van Takeda Ryu gewend zijn; broederlijk en in samenwerkende mentaliteit. Belangrijker dan wie er won was dat de deelnemers het beste bij elkaar naar boven haalde, en dat is zeker gelukt. Zoals de Leidsche Rijnse budoka Eric ook aangeeft. “Bij Jodo kon ik goed de rust bewaren door mezelf iets meer tijd te gunnen en met bepaalde houdingen aanvallen af te dwingen van de tegenstander, waardoor ik mentaal al een stapje voor was.” Na deze dag hebben alle deelnemers weer voldoende stof tot nadenken en genoeg om hard aan het werk te gaan voor het volgende toernooi. Mocht je met ons mee willen trainen kijk dan op www.takedaryu.nl voor drie gratis proeflessen. 

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws