Afbeelding

Maarten Remkes pakt titel rapidtoernooi SV TRIO

Sport Ingezonden

DE MEERN > Het jaarlijkse rapid-toernooi van SV TRIO kende dit jaar een digitale editie waar 24 schakers uit men name omgeving de Meern streden om de winst. Een toernooi waar zowel ervaren clubschakers als startende thuisschakers veel plezier aan hebben beleefd. 

In de eerste ronde waren er 6 poules met evenredig verdeelde speelsterkte waardoor het voor de startende schaker mogelijk was zich te meten met de ervaren clubschaker. Tot veel verrassende uitslagen leidde dit niet alhoewel In poule IV Theo van der Poll de sterker geachte schakers Klaas Veldhuizen en Polle van Arendonk verraste en in de finalepoule kwam. In de tweede ronde waren er 4 poules van 6 spelers met in alle poules leuke partijen door de nagenoeg gelijke sterkte van de spelers waardoor ook startende schakers als Martin Groot en Taco de Vries veel plezier beleefden aan dit digitale toernooi.

De finalepoule had een sterk speelveld met Niels Alsemgeest( 3x kampioen), Bert Burggraaf van SV Harmonie en winnaar van vorig jaar, Isafara Gergin, Hans van Dijk, Theo van der Poll en Maarten Remkes. Maarten stak al in bijzonder goede vorm door de on-line clubcompetitie van TRIO met overmacht te winnen voor en liet deze vorm ook in de finalepoule zien. 

Ook de andere lieten zich zien met sterk spel hetgeen leidde tot een ongekende climax met prachtige partijen die tot de laatste seconden spannend waren.

Niels Alsemgeest liep bv in gewonnen stelling onverwacht tegen een nederlaag op tegen Bert Burggraaf vanwege een technisch mankement in de verbinding, Bert verloor vervolgens van Isafara die als jongste vrouwelijke schaker haar schaaktalent liet zien en vervolgens ook Theo van der Poll aan de zegekar bond. Toernooiwinst had mogelijk geweest ware het niet dat in de 1e ronde Isafara het in 46 zetten moest afleggen tegen Maarten Remkes in een van beide kanten sterke partij. Mede door deze overwinning was het toch Maarten Remkes die door zijn sterke spel op basis van zijn gewonnen partijen en behaalde tiebreakpunten de titel verdiend binnensleepte.

Het toernooi in deze digitale vorm was een succes, met name dankzij de inspanningen van Floris Bongaerts die als wedstrijdleider van SV TRIO vooraf en op de speelavond zelf het toernooi in deze vorm in goede banen leidde.

Een toernooi zeker voor herhaling vatbaar dankzij het enthousiaste van de deelnemers maar eerlijkheidshalve kijken we als schaakvereniging TRIO uit naar 2021 waar fysiek weer de toernooien en clubavonden bezocht kunnen worden.

Heeft u in 2021 zin om te schaken en de sfeer van schaakvereniging TRIO te proeven?

Via de website www.trioschaak.nl kunt u informatie vinden als de clubavonden weer van start gaan. Ook kunt u de eindstand van dit toernooi zien en analyses van partijen bekijken. 

SV TRIO wenst u een gezond 2021 toe !

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws